VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

03 20. Seimas skelbia Kalbos premijos konkursą

Vaidas Matusevičius

Seimas, vadovaudamasis 2011 metų kovo 24 d. nutarimu, skelbia 2013 metų Kalbos premijos konkursą.
Premija įamžina žodžio laisvės gynėjos, labdaros organizatorės Felicijos Bortkevičienės (1873-1945) atminimą. Kalbos premija skiriama už reikšmingą lituanistinę veiklą Lietuvos ir užsienio šalių piliečiams, organizacijoms, institucijoms.
Pretendentų gauti premiją vertinimo kriterijai yra pastangos skatinti taisyklingos ir gražios lietuvių kalbos vartojimą viešajame gyvenime ir akademinėje srityje, žiniasklaidoje ir įvairioje literatūroje, renginiuose, socialinėse akcijose; rūpinimasis lietuvių kalbos pritaikymu informacinėse technologijose; lietuvių kultūros plėtrai ir visuomenės pažangai svarbių lituanistikos projektų, sumanymų įgyvendinimas, kitokia lituanistinė veikla ir kt.
Premija gali būti skiriama, jei pretendentas atitinka ne mažiau kaip du iš nurodytų kriterijų, tačiau dalies lituanistinės veiklos atlikimas neatlygintinai yra privalomas kriterijus.
Kalbos premijos konkursą vykdo Seimo Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisija. Pretendentų kandidatūras turi teisę siūlyti fiziniai ir Lietuvos teisės aktų nustatyta tvarka įregistruoti juridiniai asmenys.
Premijos laureatas bus skelbiamas gegužės 7-ąją - Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.

Atgal