VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

08.27. Nusiginklavusi Kolumbijos sukilėlių grupuotė FARC ruošiasi tapti teisėta politine partija

Nusiginklavusi Kolumbijos FARC sukilėlių grupuotė ruošiasi tapti politine partija ir sieks būti išrinkta, informuoja naujienų agentūra AFP.

Apie 1 tūkst. FARC delegatų dalyvaus sekmadienį prasidedančiame suvažiavime ir išsirinks savo politinius atstovus. Šešias dienas sostinėje Bogotoje vyksiančiame FARC narių suvažiavime jie išsirinks partijos pavadinimą ir kitais metais vyksiančiuose visuotiniuose rinkimuose dalyvausiančius kandidatus.
Remiantis pranešimais, bus suformuota partijos struktūra ir įvardyti lyderiai. Nepaisant to, kiek balsų rinkimuose pelnys FARC, pernai metais su vyriausybe pasirašytas taikos susitarimas garantuoja naujajai partijai po penkias vietas abiejuose rūmuose dviem kadencijoms. 
FARC susiformavo 1964 metais. Po 53 metus vykdytų užpuolimų ir grobimų, FARC sunkiai sekasi sulaukti pripažinimo. Neseniai atliktos viešosios nuomonės apklausos rodo, kad daugiau kaip 80 proc. kolumbiečių priešinasi šiai naujai partijai. 
Perdavus paskutiniuosius ginklus, daugiau kaip 50 metų trukęs konfliktas su kairiaisiais FARC sukilėliais Kolumbijoje oficialiai paskelbtas baigtu. Po daugiau kaip 50 metų trukusio konflikto FARC sutiko atiduoti savo asmeninius ginklus ir jiems nuo šiol leidžiama įkurti politinę partiją.

Atgal