VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

10.15. Vatikanas: pietinėje Nigerijoje pagrobtas italų kunigas

Pietinėje Nigerijoje ginkluoti asmenys pagrobė italų kunigą, praneša oficialūs abiejų šalių bažnyčios atstovai.

Mauricijų Palu (Maurizio Pallu) ketvirtadienį dienos metu Benin Sičio užmiestyje pagrobė grupė ginkluotų asmenų, praneša Italijos žiniasklaida.
"Popiežius Pranciškus informuotas apie Mauricijaus Palu pagrobimą Nigerijoje ir jis už jį meldžiasi", - penktadienį vakare "Twitter" socialiniame tinkle pranešė Vatikano atstovas Gregas Berkas (Greg Burke).
Kaip skelbia Vatikano radijas, 63-ejų metų kunigas, trejus metus atliekantis tarnystę Nigerijoje, keliavo su keturių žmonių grupe, kur juos užpuolė ir apiplėšė ginkluoti asmenys. Užpuolikai pagrobė M. Palu, bet kitus paleido.
Šią naujieną Italijos katalikų televizijos kanalui TV2000 patvirtino Abudžos arkivyskupas Džonas Olorunfemis Onajekanas (John Olorunfemi Onaiyejan). Jis pabrėžė, kad "saugumo pajėgos imasi visų įmanomų priemonių, kad jį surastų".
"Kol kas neturime gerų žinių, bet tikime ir viliamės, kad tėvas Mauricijus bus išlaisvintas", - pridūrė jis.
Benin Sitis yra įsikūręs apie 300 km į rytus nuo Lagoso, šiame regione pagrobimai už išpirką yra neretas reiškinys. Nusikaltėlių gaujos dažnai taikosi į žinomus asmenis ar užsieniečius, kuriuos paprastai paleidžia po kelių dienų, gavę išpirką.

Atgal