VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

07.08. Irano ministras: tanklaivio sulaikymas buvo pavojingas žingsnis

Irano gynybos ministras Amiras Hatamis (Amir Hatami), sakydamas nacionalinės televizijos transliuojamą viešą kalbą, pabrėžė, kad tai, jog Didžioji Britanija praėjusią savaitę sulaikė Irano tanklaivį, buvo grasinantis ir neteisingas aktas, skelbia naujienų agentūra „Reuters“. Britų karališkasis jūrų laivynas ketvirtadienį sulaikė Irano tanklaivį, kuris, kaip manoma, pažeisdamas Europos Sąjungos įtvirtintas sankcijas, į Siriją gabeno žaliavinę naftą. Šis įsikišimas sukėlė Irano įniršį, tai galėtų dar labiau pakenkti šalies santykiams su Vakarais.

EPA-Eltos asociatyvi nuotr.


Penktadienį atstovai pranešė, kad Gibraltaro pareigūnai iš Aukščiausiojo Teismo gavo sutikimą sulaikyti tanklaivį 14 dienų. Tą pačią dieną Irano revoliucinės gvardijos vadovas pagrasino mainais užgrobti Didžiosios Britanijos tanklaivį.

Pirmadienį gynybos ministras A. Hatamis teigė, kad tanklaivio sulaikymas yra pavojingas sprendimas Didžiajai Britanijai. A. Hatamis pabrėžė, kad praėjusį mėnesį Irano numušta amerikiečių bepilotė skraidyklė aiškiai parodo, kad Islamo valstybė yra pasiryžusi ginti savo sienas. Vašingtonas skelbė, kad kai buvo numuštas dronas iš tikrųjų skrido virš tarptautinių vandenų.

Atgal