VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

07.26.Teisingumo ministras Sausio 13-osios bylą pristatė naujos kadencijos Europos Parlamento komiteto vadovui

Su darbo vizitu Briuselyje viešintis teisingumo ministras Elvinas Jankevičius susitiko  su naujos kadencijos Europos Parlamento piliečių laisvės, teisingumo ir vidaus reikalų komiteto (LIBE) vadovu Juan Fernando Lopez-Aguilar, kurį supažindino su Sausio-13-osios byla bei informavo apie Rusijos pradėtą jos tyrėjų ir teisėjų persekiojimą.

„Džiaugiuosi, kad sulaukėme paramos ir didelio susirūpinimo dėl Rusijos veiksmų prieš Lietuvos pareigūnus, – po susitikimo sakė teisingumo ministras E. Jankevičius. – Rudenį šis klausimas bus įtrauktas į komiteto darbotvarkę, ir būsime pakviesti į komiteto posėdį“.

Su (LIBE) vadovu J.F. Lopez-Aguilar aptarta, kaip būtų reaguojama į susidariusią padėtį, kai ES šalies teisėjai ir tyrėjai, vykdantys savo konstitucines pareigas, patiria trečiosios šalies persekiojimą.

E. Jankevičius ir Juan Fernando Lopez-Aguilar

Pasak ministro E. Jankevičiaus, buvo kalbėta, jog komitetas apie šią situaciją stengsis kuo plačiau informuoti Europos Parlamento narius, kad būtų inicijuota atitinkama rezoliucija.

„Lietuvai labai svarbu kuo plačiau informuoti tarptautinę bendruomenę, tarptautines teisines institucijas, ypač naujos kadencijos Europos Sąjungos organizacijų ir struktūrų narius apie Rusijos priešiškus veiksmus – iškeltą baudžiamąją bylą prieš Lietuvos teisėjus ir prokurorus, – pažymi ministras E. Jankevičius. – Dėsime visas pastangas, kad būtų užtikrintas mūsų pareigūnų saugumas ir jie jautųsi saugūs. Netoleruosime jokių priešiškų veiksmų jų atžvilgiu – šį neleistino spaudimo klausimą ir toliau kelsime aukščiausiu tarptautiniu lygiu“.

Susitikime dalyvavo LIBE sekretoriato vadovas Antoine Cahen, Lietuvos ambasadorė ES Jovita Neliupšienė.

Atgal