VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

09.05. ATMESTAS A. ZUOKIENĖS SKUNDAS PRIEŠ JONO MEKO VIZUALIŲJŲ MENŲ CENTRĄ

VšĮ Jono Meko vizualiųjų menų centrą yra pasiekęs LR Generalinės prokuratūros pranešimas, apie priimtą sprendimą nepradėti ikiteisminio tyrimo pagal A. Zuokienės skundą dėl 2007 m. JMVMC įsigytos FLUXUS kolekcijos.

 

“Apmaudu, kad tiek pastangų ir laiko buvo sugaišta be reikalo, bei trukdoma VšĮ Jono Meko vizualiųjų menų centro (JMVMC), Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, prokuratūros ir policijos darbui,“ - konstatavo JMVMC direktorius Gintaras Sodeika.

 

Kaip žinia, Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtas VšĮ Jono Meko vizualiųjų menų centras 2007 m. įsigijo vertingą FLUXUS menininkų darbų ir archyvinių dokumentų kolekciją iš pasaulinio garso kinematografo Jono Meko. Kolekciją sudaro per 2600 FLUXUS darbų ir dokumentų.

 

Kiekvienas FLUXUS artefaktas yra inventorizuotas, aprašytas, nufotografuotas ir informacija suskaitmeninta. Visa kolekcija yra saugoma Lietuvos Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

 

„Ši FLUXUS kolekcija yra tarptautinių ekspertų vertinama kaip viena svarbiausių visame pasaulyje. Darbai iš šios kolekcijos buvo eksponuoti prestižinėse parodose Venecijos bienalėje, documenta 14 Kaselyje, Niujorko Cooper Union Galerijoje, Valstybiniame Sankt Peterburgo Ermitažo muziejuje, Edit Film Culture parodoje Berlyne ir kt. Lietuvoje darbai buvo eksponuojami ne tik JMVMC, bet ir Nacionalinėje dailės galerijoje, Martyno Mažvydo bibliotekoje, ArtVilnius, Fluxus Ministerijoje Kaune, a.a. Jono gimtinėje Biržuose, kur jis šiais metais buvo palaidotas ir pan.“, - sakė direktorius Gintaras Sodeika.

 

Šiuo metu JMVMC veikia tarptautinė šiuolaikinio ir avangardinio meno paroda kuruota žymaus meno kritiko prof. Raul Zamudio iš JAV „Stebuklų ženklai“. Rugsėjo gale vyks Jono Meko filmų retrospektyva.

Atgal