VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

Kyšininkavimą pripažįstant statinius tinkamais naudoti vertins teismas

Jūratė Valančiūtė

Vienos Kaune registruotos uždarosios akcinės bendrovės vadovė kaltinama valstybės tarnautojų papirkimu. Šioje baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl kyšininkavimo pareikšti ir trims valstybės tarnautojams bei vienam valstybės tarnautojui prilyginamam asmeniui.

Be šių kaltinamųjų, įtarimai dėl kyšininkavimo ir papirkimo buvo pareikšti dar keturiems asmenims, tačiau jie atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Kyšininkavimo baudžiamąją bylą Kauno apygardos prokuratūra perdavė miesto apylinkės teismui. Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnai.

Tyrimo metu buvo atskleista užslėpta korupcinė sistema, kuri sudarė sąlygas Kauno mieste ir rajone įteisinti statinius pažeidžiant įstatymų nustatytą tvarką.

Nustatyta, kad bendrovės vadovė 2009 metų pradžioje sistemingai duodavo kyšius buvusiems Kauno apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento Statybų valstybinės priežiūros skyriaus tarnautojams ir kitų valstybinių institucijų atstovams - statinių pripažinimo tinkamais naudoti komisijos nariams.

Šioje kyšininkavimo sistemoje pareigūnai atskleidė ir akcinės bendrovės "Kauno energija" Turto valdymo skyriaus darbuotojo (valstybės tarnautojui prilyginto asmens) galimus kyšininkavimo atvejus.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta duomenų, kad bendrovės vadovė minėtu laikotarpiu šiems valstybės tarnautojams kaip kyšius perdavė apie 5 tūkst. litų.

Taip pat pareigūnai atskleidė bendrovės vadovės apgaulingą apskaitos tvarkymą, kurio tyrimą buvo pavesta atlikti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybai. Pastaroji baudžiamoji byla šiuo metu nagrinėjama teisme.

 

Atgal