VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

01 31. Kaip šauksi, taip atsilieps

Vytautas Mikutavičius
Spaudoje skelbiami įvairiausių socialinių apklausų rezultatai. Deja, būna ir nesąžiningų apklausų. Pavyzdžiui, klausiama – ką rinktumėtės: nepriklausomą valstybę ar turtus? Patriotai atsako, jog nepriklausomybę, o kitiems turtas svarbiau. Bet juk nebūna tik juoda arba balta.
Visi žinome, ką sovietmečiu skirdavo teisėjais ir prokurorais, kurių ne vienas ir šiandien mus teisia ir baudžia. Tremtinių, politinių kalinių, išbuožintų ūkininkų šeimų vaikų į prokurorus ir teisėjus nepriimdavo.
Kada bus ištirti tokie nusikaltimai kaip Valdovų rūmų statybos žlugdymas, G.Kėvišo išgrobstyti Operos ir baleto teatro pinigai, V.Uspaskich aferos? Paseno Sausio 13-osios byla. Kas nužudė A.Pociūną? Keisti ir nesuprantami kartais būna teismų nuosprendžiai. Kada atsakysime į šiuos ir kitus panašius klausimus, paaiškės, kodėl komunistų palikuonys, kurie drumsčia nepriklausomybę, turi didžiausius reitingus.
Žmonėms reikia nepriklausomybės be nebaudžiamumo už nusikaltimus. Socialinių nuomonių tyrėjai turi kelti klausimus, atitinkančius mūsų tėvynės tikrovę ir poreikius.
Siūlau pateikti klausimą: „Ar tikite, kad vis dar nenusikratome buvusio pirmojo sekretoriaus įkurtos LKP (atskirtos nuo TSKP), mutavusios į LDDP ir LSDP, kaip raudonosios praeities šleifo įtakos ir veiksmų?“
Nesugeba branginti nepriklausomybės tie, kuriems jos nereikėjo. Reikėjo tik suvereniteto.
 

Atgal