VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

02 21. Bankas "Lloyds" atims iš vadovų milijonines premijas

Edvinas Damulis

Valstybės kontroliuojamo britų banko "Lloyds" vadovybė nusprendė kreiptis į kai kuriuos finansinės organizacijos vadovus, kad jie grąžintų dalį premijų, jiems išmokėtų praėjusiais metais. Kaip praneša BBC, grąžinti premijas turės apie dešimt buvusių ir šiuo metu dirbančių banko vadovų, tarp jų ir buvęs "Lloyds" vadovas Erikas Denielsas (Eric Daniels).

Bendra suma, kurią turės atiduoti "Lloyds" darbuotojai, siekia apie 2 mln. svarų sterlingų. Pavyzdžiui, E. Denielsas turės grąžinti iki 700 tūkst. svarų iš bendros 1,45 mln. premijos. Kitiems direktoriams teks atsisveikinti su 100-250 tūkst. svarų sumomis.

Sprendimas susigrąžinti dalį išmokėtų premijų buvo priimtas po praėjusiais metais nuskambėjusio skandalo, susijusio su nekorektišku Mokėjimo apsaugos draudimo (Payment protection insurance, PPI) poliso pardavimu klientams. Dėl šio skandalo bankui teko padengti didžiulius klientų patirtus nuostolius - 3,2 mlrd. svarų sterlingų, o tai turėjo neigiamą poveikį "Lloyds" finansinės grupės 2011 m. rezultatams.

Kaip rašo "The Daily Telegraph", kai kurie britų politikai paragino ir kitus šalies bankus pasekti "Lloyds" pavyzdžiu. Kaip nurodo laikraštis, "Royal Bank of Scotland"(RBS), kurio 80 proc. akcijų taip pat priklauso valstybei, užėmė antrąją vietą po "LLoyds" PPI rinkoje.

Šių metų pradžioje abiejų bankų (tiek RBS, tiek "Lloyds") vadovai nutarė atsisakyti jiems priskaičiuotų premijų. RBS vadovas Stivenas Hesteris (Stephen Hester) po aršios visuomenės ir politikų kritikos nutarė atsisakyti 963 tūkst. svarų (1,5 mln. dolerių) premijos. O iki tol analogišką sprendimą priėmė "Lloyds" vykdomasis direktorius Anotnijus Horta-Osarijus (Antonio Horta- Osorio). Ši premija, rašė "The Wall Street Journal", galėjo siekti 2,4 mln. svarų.

Atgal