VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

12 20. NATO naikintuvams Šiauliuose - šešios modernios orlaivių priedangos

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose NATO oro policijos misijoje dalyvaujančių sąjungininkų kontingentų reikmėms pastatytos šešios modernios mobilios priedangos - trys iš pagrindų atnaujintos ir dar trys naujai įrengtos.
"Naikintuvų priedangos ne tik apsaugos jose stovinčius naikintuvus nuo įvairių meteorologinių reiškinių, bet ir užtikrins palankias sąlygas techniniam personalui atlikti naikintuvų operatyvinį aptarnavimą ir jų ginkluotės techninę priežiūrą esant žemai temperatūrai," - teigia Aviacijos bazės vadas pulkininkas leitenantas Vidmantas Raklevičius.
Projektas Aviacijos bazėje įgyvendintas siekiant užtikrinti visapusišką priimančiosios šalies paramą NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaujantiems sąjungininkams.
Šis poreikis ypač išaugo reaguojant į šių metų pradžioje pakitusią saugumo situaciją regione ir Aviacijos bazėje pradėjus dislokuoti daugiau misijoje dalyvaujančių sąjungininkų naikintuvų.
Iki pradedant įgyvendinti projektą šių metų rugpjūčio pabaigoje Aviacijos bazėje stovėjo 2004 m. pastatytos priedangos, kurios dėl ilgalaikės eksploatacijos nusidėvėjo ir jas buvo būtina atnaujinti.
Lėšos naikintuvų priedangoms įsigyti ir modernizuoti skirtos iš šiais metais krašto apsaugai papildomai skirtų 130 mln. litų. Darbus atliko konkursą laimėjusi Jungtinės Karalystės bendrovė.
Šiuo metu Aviacijos bazėje yra dislokuota po keturis Portugalijos ir Kanados karinių oro pajėgų naikintuvus. Gruodžio pabaigoje juos pakeis Lenkijos ir Italijos karinių oro pajėgų kariai su naikintuvais.

Atgal