VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

09.06. Į sostinės gatves išrieda 250 naujų autobusų

Antradienį Vilniaus miestas mini istorinį įvykį - prasideda didžiausias Vilniaus viešojo transporto atnaujinimas. Į sostinę atvyksta pirmas pusšimtis iš 250 naujų autobusų, kuriais nuo šios dienos kasdien keliaus miesto gyventojai ir svečiai.

Paskutinis viešojo transporto atnaujinimas Vilniuje įvyko prieš dešimtmetį, o pirmąjį iš 250 naujų autobusų lietingą antradienį Europos aikštėje vilniečiams pristatė Vilniaus meras Remigijus Šimašius. 
"Šiandien Vilniui ypatinga diena. Kiekvienas savo gyvenime susiduriame su viešuoju transportu, todėl atnaujinimas buvo būtinas. Net 6 iš 10 Vilniaus gatvėmis riedančių autobusų bus visiškai nauji - tokiu masyviu atnaujinimu tikriausiai negali pasigirti jokia kita Europos sostinė. Neabejoju, kad tai prisidės ir prie modernaus Vilniaus veido sustiprinimo", - sakė R. Šimašius 
Mero teigimu, kelionės viešuoju transportu taps saugesnės ir patogesnės, o visi 250 autobusų sostinę pasieks keturiais etapais, kurių pirmas prasidėjo šįryt. 
"Pirmieji 8 autobusai į gatves išriedės jau trečiadienį, o pirmais 50 autobusų gyventojai galės keliauti jau artimiausiu metu. Visus 250 autobusų pristatysime per šiuos ir ateinančius metus. Juose yra įrengtos apsaugos kameros, kondicionieriai ir vidinis šildymas. Taip pat naujų autobusų vairuotojai turės atitikti tam tikrus etiketo reikalavimus, bus pasitempę", - užtikrino Vilniaus miesto meras. 
Nauji autobusai priklauso savivaldybės įmonei "Vilniaus viešasis transportas" ir privatiems vežėjams. Vienos iš projektą laimėjusių bendrovių "Transrevis" direktoriaus Vlado Dapkaus teigimu, autobusai atitiks visų gyventojų poreikius. 
"Nauji autobusai viešojo transporto keleiviams bus patogūs, o juose bus malonu važiuoti - veiks šildymo ir vėdinimo sistemos, taip pat visos transporto priemonės bus žemagrindės, pritaikytos neįgaliesiems. Kelionių metu bus galima naudotis nemokamu belaidžiu internetu ir įkrauti savo išmaniuosius prietaisus", - sakė V. Dapkus. 
Pasak SĮ "Susisiekimo paslaugos" bendrųjų reikalų departamento vadovo Vaidoto Meškausko, visi iki šiol mieste buvę maršrutai nesikeis, o bilietų kainos išliks tokios pačios. 
"Konkurso būdu atrinktų vežėjų atėjimas neturės įtakos bilietų kainoms - jos išliks tokios pat. Keleiviams savo įpročių keisti taip pat nereikės: galios tos pačios bilietų rūšys bei atsiskaitymo būdai", - teigė V. Meškauskas. 
Didžioji dalis naujų "Isuzu" autobusų bus vidutinės talpos ir talpins daugiau kaip 60 keleivių. Taip pat vilniečiams netrukus bus pristatyti ir ilgieji triašiai "MAN" autobusai.

Atgal