VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

2023.01.24. Traktorių dalys - ką turėtumėte žinoti

 

Traktoriai yra vienintelės mašinos, kurios yra žemės ūkio židinio taškas ir atlieka labai svarbų vaidmenį užtikrinant mūsų prieigą prie maisto. Šios žemės ūkio technikos dalys yra labai svarbios ir vertingos, todėl joms būtinas kruopštus tyrimas prieš perkant ir kruopšti priežiūra nusipirkus.

Kokias traktoriaus dalis reikia patikrinti prieš pradedant eksploatuoti?

Prieš pradėdami dirbti su traktoriumi, būtinai patikrinkite visas jo dalis, taip pat įsitikinkite, kad jame yra pakankamai alyvos ir aušinimo skysčio, prieš darydami ką nors kita. Tai taikoma visiems traktoriams, nepriklausomai nuo modelio. Paprastai prieš pradedant eksploatuoti traktorių reikia atlikti penkis veiksmus: hidraulinio slėgio patikra, padangų slėgio patikra, variklio alyvos ir aušinimo skysčio patikra, vizualinė apžiūra ir valdiklių patikra.

Padangų slėgį turėtumėte reguliuoti vadovaudamiesi instrukcijomis, parašytomis ant padangų šono, kurią paprastai galima rasti kiekvieno rato angoje. Jei nežinote, kaip tai padaryti, jei pametėte vadovą, galite paprašyti profesionalios pagalbos, kad įsitikintumėte, jog tai darote teisingai, ir tai nesugadins jūsų traktoriaus.
 

Labai svarbu patikrinti alyvos ir skysčių lygį ant traktoriaus prieš išvežant jį sukti, nes jei jie yra žemiau minimalaus lygio, gali kilti problemų, pvz., užsikimšti ar pažeisti komponentus. Taip pat turėtumėte rasti variklio viršuje ir kiekviename hidrauliniame bake esantį alsavimo varžtą ir jį atidaryti, kad įsitikintumėte, jog linijose nėra šiukšlių, kurios gali užsikimšti.
 

Jei neatliksite patikrinimų prieš eksploataciją ir saugos patikrinimus, galite rimtai susižaloti arba sugadinti įrangą.

Kokie yra du dalykai, kuriuos turite padaryti prieš užvesdami traktorių?

Du svarbiausi dalykai, kuriuos reikia padaryti prieš užvedant traktorių, yra užtikrinti, kad padangų slėgis būtų optimalaus diapazono ribose, ir patikrinti variklio alyvos lygį, kad įsitikintumėte, jog jis yra pakankamas. Jei kuri nors iš šių sąlygų nėra geros, paleiskite traktorių atsargiai.
 

Patikrinus, ar padangose ​​yra pakankamas oro slėgis, padidės saugumas naudojant traktorių, nes tai padės išvengti slydimo, jei jos pripūstos per mažai, arba nesugrius, jei pripūstos per daug. Jei varikliui nepakanka alyvos, gali būti padaryta žala, nes užvedant arba jungiant atbulinės eigos pavaras komponentai atsitrenks į žemę. Tai gali sukelti priešlaikinį stabdžių sistemos gedimą, o tai ypač pavojinga, jei dirbate su traktoriumi nuokalnėse, todėl visada dar kartą patikrinkite, kiek alyvos paleidžiama.

Kaip dažnai reikia tvarkyti traktorių?

Apytiksliai kas 50 darbo valandų arba kartą per metus rimtai. Priklausomai nuo traktoriaus tipo, reikia atlikti techninę priežiūrą, kad būtų pasiekti geriausi rezultatai. Svarbu nuolat stebėti traktoriaus techninę priežiūrą, kad visos traktoriaus dalys veiktų maksimaliai.
 

Ar jus domintų John Deere dalys ar Kubota dalys, ar tenkintų naudotos traktorių dalys - apsilankykite mūsų internetiniame puslapyje https://tdc.lt/ ir užsisakykite jau šiandien.
 

Atgal