VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

10.17. Kairas - pavojingiausias miestas moterims

 Egipto sostinė Kairas įvardytas moterims pavojingiausiu didžiuoju pasaulio miestu. Šio miesto gatvės laikomos pavojingiausiomis moterims, informuoja BBC.
Tokie rezultatai gauti atlikus tarptautinę apklausą apie moterų gyvenimo kokybę daugiau kaip 10 mln. gyventojų turinčiuose miestuose. Apklausa atlikta 19 didžiųjų pasaulio miestų - moterų problemų ekspertai turėjo atsakyti, ar moterys yra apsaugotos nuo seksualinio smurto, užpuolimų ir ar turi gerą prieigą prie sveikatos priežiūros bei švietimo.
Moterų teisių gynėjai Kaire dėl moterų diskriminacijos šioje šalyje kaltina šimtmečių senumo tradicijas. Kaire moterys taip pat susiduria su ribota prieiga prie geros sveikatos priežiūros sistemos, pajamų ir švietimo. 
Aukšto lygio žurnalistė egiptietė Šahira Amin (Shahira Amin) sakė, kad Kaire moterims viskas sudėtinga, jos patiria sunkumus visose srityse. 
Kitais moterims pavojingais miestais tapo Karačis Pakistane, Kongo sostinė Kinšasa ir Indijos sostinė Naujasis Delis. Tačiau didžiausia seksualinio priekabiavimo, seksualinio smurto ir išprievartavimo grėsmė moterims kyla Naujajame Delyje ir Brazilijos San Paulo mieste.
Apklausoje moterims draugiškiausiu didžiuoju miestu įvardytas Londonas, po jo rikiavosi Tokijas ir Paryžius.
Atgal