VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

02.16.Vilnius Vasario 16-ąją švenčia saugioje namų aplinkoje

Šventiniai renginiai ir gyvi minėjimai mieste nevyks, todėl įprastai galiojanti nemokamo viešojo transporto diena šiemet dėl pandemijos nėra organizuojama.

Vilnius Lietuvos valstybės atkūrimo dienąšiemet kviečia sutikti saugioje namųaplinkoje – laukia šventinis koncertas bei kitos specialiai šiai dienai skirtos akcijos.

Vasario 16-ąjąVilnius kaip ir kasmet nušvis geltona, žalia, raudona trispalve, o šventinės dienos išvakarėse, vasario 15 d. vakare Lietuvos trispalve nušvis Gedimino bokštas bei Trijų Kryžių paminklas.

 

 

Vilniaus savivaldybės nuotraukos

Vasario 16 d., 21 val., LRT eteryje bus parodytas ir iškilmingas renginys – šventinis koncertas „Lietuvos valstybės keliu”. Jo metu žiūrovai galės virtualiai pakeliauti po svarbias atminties vietas, pasakojančias apie modernios lietuvybės ir Lietuvos valstybės gimimą, drauge su šalies vadovais, politikais, prisiminti didžiausiąįtakąepochinėms permainoms turėjusias asmenybes ir lemtingus įvykius, o taip pat klausytis pamėgtųlietuviškųdainų.

Vilniuje sukurtas Lietuvos valstybės kelio maršrutas, vingiuojantis nuo Katedros aikštės iki Rasųkapinių. Ši tradicija užsimezgė2016 metais Lituanistųsambūrio ir Lietuvos istorijos mokytojųasociacijos iniciatyva. Kasmet eisenoje noriai dalyvaudavo tūkstančiai moksleivijos, studentijos. Šiais metais tradicijas koreguoja pandemija, todėl įprasta eisena taps virtualia, saugia ir dar įdomesne kelione: LRT auditorija šventinėje transliacijoje galės kartu žengti sostinės gatvėmis, sustojant svarbiausiose aikštėse ar prie pastatų, kitųvietų, primenančiųmums intriguojančias, vaizduotęskatinančias istorijas. Renginys internete: 

https://www.facebook.com/events/272644100943935/

 

Atgal