VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

02.20. PSO įvardino tikėtiną koronaviruso plitimo priežastį

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) pateikė labiausiai tikėtiną koronaviruso atsiradimo versiją. Ją paviešino prie PSO dirbančios tarptautinės specialistų grupės narys, daktaras Piteris Daszakas (Peter Daszak), praneša „RIA Novosti".

Jo teigimu, pirmiausia virusas galėjo išplisti pietinėje Kinijos dalyje, vėliau - pietrytinėje Azijoje, o jo nešiotojais visgi buvo šikšnosparniai. P.Daszako nuomone, būtent šiai versijai reikėtų skirti „daugiausia dėmesio".

Viruso nešiotojais visgi buvo šikšnosparniai

Pasak daktaro, šikšnosparniai infekciją išplatino laukinių gyvūnų fermose, kuriuose, be kitų sutvėrimų, buvo auginami ir šeškai bei usūriniai šunys. Taip galėjo užsikrėsti ir fermose dirbantys žmonės. Tuomet virusas pateko į Uhanio turgų, iš kur jis išplito po visą likusį pasaulį.

PSO specialistai patikslino, kad nors jie atvyko į Kiniją tirti koronaviruso kilmės aplinkybių, jiems nebuvo leista susipažinti su asmenine pacientų informacija. Atsisakymas buvo argumentuojamas tuo, kad tai esą privati informacija ir naudotis ja tretiesiems asmenims draudžia Kinijos įstatymai.

Susitikti su PSO atstovais atsisakė ir didžioji dalis COVID-19 persirgusių asmenų.

Vasario 14-osios duomenimis, visame pasaulyje suskaičiuojama iki 110 mln. užsikrėtusių asmenų. Per visą pandemijos laiką 61 mln. žmonių pasveiko, 2,4 mln. mirė dėl infekcijos sukeltų komplikacijų.

 

Atgal