VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

05 14. Šventės idėja gimė Londone

Alfredas  Guščius

Gražiai Motinos diena buvo paminėta sostinėje, Lazdynų seniūnijos bendruomenėje. Jos sumanymas gimė... Londone –mat, ten gana ilgam laikui buvo išvykęs Lazdynų bendruomenės klubo „Lazdynų senjorai“ pirmininkas Petras Žiupsnys. Gerai, kad šiandien turime internetus, mobiliuosius telefonus, tad šiomis komunikacijos priemonėmis Petras „bombardavo“ likusius klubo tarybos narius – šventės idėja, scenarijumi bei detalėmis (Juokais pasakysime – Leninui iš Suomijos vadovauti savo partiečiams buvo sunkiau...).

 O pagrindinė šventės idėja buvo tokia – joje apdovanojamos  Padėkos raštais, medaliais, suprantama, ir gėlėmis, ir dar kartą „suprantama“ saldumynais, kurių visada savo dideliame portfelyje turi buvęs ilgametis Lazdynų seniūnas, o dabar Seimo narys, Algis Strelčiūnas, - taigi buvo apdovanojamos Motinos.  Bet tai dar ne visa idėja – 25 moterims buvo suteiktas garbingas vardas  „Lazdynų geriausia mama, močiutė 2013“, ir jis suteiktas pagal atitinkamus nuostatus , įrašytus į atitinkamą sociologinės apklausos anketą. Pretendenčių buvo, aišku, daugiau, bet ne visos Lazdynų mamos  yra aktyvios visuomenininkės, ne visos dalyvauja bendruomeninėje veikloje,  ne visos turi atžalų. O bendras visoms kriterijus – jos turėjo būti peržengusios 70 metų slenkstį.

 Tarp tokį vardą pelniusiųjų galima paminėti žymią estrados solistę Nijolę Ščiukaitę, ir dabar giedančią/soliuojančią Lazdynų bažnyčioje/,  pedagogę, socialinių mokslų daktarę Moniką Lazauskienę, garsią tautodailininkę Zofiją Valiukevičienę ir kitas.

 Susirinkusias į šventę mamas bei visus dalyvius pasveikino Lazdynų bažnyčios kunigas Mykolas Petravičius, Seimo narys Algis Strelčiūnas, seniūnė Daiva Mikulskienė, bendruomenės savivaldijos pirmininkas Juozas Jakavičius. Po iškilmingos dalies Lazdynų senjorų,  bočių bei visų mokyklų pajėgomis buvo surengtas nuotaikingas koncertas.  Šventės metu veikė „Lazdynų“ vidurinės mokyklos bei tautodailininkės Danutės Vaišnorienės darbų paroda. 

 Aktyvesni žiūrovai taip pat galėjo pasireikšti eilėraščiais , dainomis, anekdotais. Žiūrovai iš šventės skirstėsi šviesiais veidais, o ypač švietė Mamų veidai...

Atgal