VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

07 24. Šeštadienį Katedros aikštėje rengiamas gedulingas protesto mitingas prieš homoseksualų eitynes

Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui priėmus sprendimą, suteikiantį teisę rengti homoseksualų eitynes Gedimino prospektu, tam nepritariantys piliečiai kviečiami į gedulingą protesto mitingą sostinės Katedros aikštėje.

Monsinjoras Alfonsas Svarinskas, Lietuvos laisvės kovų dalyvių sąjungos pirmininkė Julija Ambrasienė, Seimo narys Petras Gražulis ir Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius negalinčius dalyvauti mitinge ragina iškelti juodu kaspinu perrištas Lietuvos vėliavas ir uždegti gedulo žvakutes.

"Labai gaila, jog Lietuvos valdžia aklai paklūsta tylėdama ir toleruodama Europos Sąjungos diktatą dėl seksualinių mažumų eitynių. Šios eitynės yra dvasinė, kultūrinė okupacija. Mūsų Konstitucijos 3 straipsnyje yra numatyta, jog Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą, konstitucinę santvarką. Šios eitynės yra tiesioginė grėsmė Lietuvai, nes tai siekis Lietuvą atriboti nuo bet kokių lietuviškų tradicijų, religijos ir moralinių principų", - rašoma mitingo organizatorių kreipimesi.

Atgal