VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

09 03. Motinos meilės apsupti...

Birutė Silevičienė

Tavo dūmai, tėviške, nekartūs,

Ir nedygūs einančiam takai,

Ir ne vargas žydi tavo vartuos

Ir visi mes brangūs tau vaikai.

B.Brazdžionis

Mūsų kaimynė Margarita Pocevičienė gyvena su suaugusiais vaikais: dukra Birute ir sūnumi Juozu. Vyrui mirus, Margarita viena rūpinasi vaikais, lankančiais „Šviesos“ neįgalumo centrą. Visada ten eina su dideliu noru ir veržlumu, nes ten turi draugų, užimti kūryba, muzika, dainomis. Labai džiaugiasi šventėmis, renginiais, daug pasakoja apie išvykas į kitas bendrijas. Jiems viskas labai įdomu.

Susitinkame, tai pasakojimui nėra galo: „Trakuose darėme žvakes, sukome medų...“ Ir kokių tik darbelių jų rankelės padaro! Stebiesi ir gėriesi jų dvasios šviesa, meile vadovams, rūpesčiu Motina.

Birutė Pocevičiūtė visada džiaugiasi, kai dalyvauja koncertuose, vaidina. O namuose puikiai tvarkosi. Moka ir kavą išvirti, ir stalą padengti, paruošti užkandžius. Ji nori, kad mamytė tik būtų sveika ir ilgai gyventų.

Juozas Pocevičius – labai draugiškas, taktiškas, mandagus. Mielai pasakoja įspūdžius iš „Šviesos“ centro.

Gavę žurnalus „Viltis“ ir „Šarka“, ir mane supažindina. Turi kuo pasidžiaugti, ir man gražu, kad tokio likimo vaikai gyvena pilnavertį gyvenimą. Jie jautrūs ir kitų žmonių ligai ar nelaimei, domisi knygomis.

Motina vaikams – Angelo sparnais apglėbianti savas atžalas ir vedanti į gėrio ir grožio pasaulį. Švara, tvarka namuose. Malda, knygų skaitymas, kartais ir sudainuota daina nuvilnija Peteliškių padangėje. Gėris, laimė ir džiaugsmas gyvena namuose, kai supratimas ir meilė užima pagrindinę gyvenimo prasmę.

Gyvuokite, mielieji, ir neškite šviesą į mūsų visų namus.

Ačiū, kad esate. Jūs reikalingi visiems! Jūs - Tėvynės vaikai!

Atgal