VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

12.01. Gaila, kad kitos profsąjungos ir sąjūdžiai ne tokie ryžtingi, kaip streikuojantys mokytojai

Jei streikas liautųsi, arba mokytojai išeitų iš ministerijos, dingtų bet kokie šansai Seime iki šios sesijos pabaigos skirti ~ 200 papildomų milijonų eurų mokytojų algoms iki Latvijos lygio didinti.

Naglis Puteikis

Nes tam reikia 71 Seimo balso. O tiek gali susidaryti tik jei mokytojai nepraras ryžto!

Tam reikia viso viešojo sektoriaus solidarumo!

Kol vieni streikuoja, kiti laukia, tikisi, kad pergalės atveju jiems taip pat pakels algas iki latvių ar estų lygio. Bet be visuotinio solidarumo to nebus. BVP juk pas kaimynus vienam gyventojui toks pats, bet Lietuvoj ir pensijos ir algos mažesnės. Nes skirtumą išsidalina viešosios ministerijų įstaigos viešiesiems pirkimams. Estų ir latvių mokytojai taip pat be streikų nebūtų nieko pasiekę. Net visuotinius viešojo sektoriaus streikus ten organizavo.

Puiku, kad juos parėmė mokslininkai. Ypač geras vakarykštis medikų pareiškimas:

„Lietuvos medikų sąjūdis penktadienio vakarą išreiškė palaikymą streikuojantiems mokytojams.

Lietuvos medikų sąjūdžio nuomone, jau suformuotas biudžetas, artėjantis savaitgalis ar atsakingų valdžios atstovų išvykos nėra pakankamas pasiteisinimas, kai situacija yra kritinė.

„Atviras dialogas yra geriausias būdas rasti teisingus ir įvairias puses tenkinančius sprendimus. Lietuvos mokytojų bendruomenė yra ne vienalytė – daug profesinių sąjungų ir organizacijų, bet visos jos turi teisę būti išklausytos ir išgirstos, nes, Konstitucijoje įtvirtinta nuostata, kad „įstatymui, teismui ir kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs“. Atvirą ignoravimą ir pusiau slaptus susitarimus yra patyrusi ir Lietuvos medikų bendruomenė“, – skelbiama Lietuvos medikų sąjūdžio pranešime.

Medikai teigia palaikantys švietimo sistemos darbuotojų streiką kaip protesto formą.

Živilė Gudlevičienė

„Tokia protesto prieš netinkamą atstovavimą forma yra priimtina ir vykdoma daugelyje demokratinių pasaulio šalių. Džiaugiamės, kad švietimo sistemos darbuotojai, mokytojai bendrąja prasme, suteikė mums visiems šitą neįkainojamą demokratijos pamoką“, – teigia Lietuvos medikų sąjūdžio vadovė Živilė Gudlevičienė.”

Atgal