VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2022.05.02. Prezidentas pasveikino dirbančius Lietuvos žmones: ačiū, kad stiprinate mūsų valstybę

 

Prezidentas Gitanas Nausėda Tarptautinės darbo dienos proga pasveikino didžiausią šalies bendruomenę – dirbančius Lietuvos žmones.

„Darbuotojai, profesinės sąjungos, darbdaviai ir visi, besirūpinantys darbo vietų kokybe Lietuvoje, – ačiū Jums, kad auginate ir stiprinate mūsų valstybę“, – sveikinime sakė prezidentas.

Šalies vadovo teigimu, darbas yra galingiausias įrankis užtikrinant žmogaus savarankiškumą ir gyvenimo kokybę – tai žmogaus socialinio ir ekonominio gyvenimo pagrindas.

Pasak prezidento, šiemet šią šventę minime nepaprastomis aplinkybėmis, kai dėl karo Ukrainoje tūkstančiai pabėgėlių ukrainiečių įsiliejo į Lietuvos darbo rinką ir prisijungė prie mūsų dirbančiųjų bendruomenės. Ši situacija kelia naujų pasirengimo darbui, įgūdžių, užimtumo, darbo santykių, darbuotojų apsaugos, darbo vietų kokybės ir socialinio dialogo iššūkių.

„Užimtumo, švietimo ir mokymosi visą gyvenimą sritims privalo būti skiriamas aukščiausias prioritetas. Šių sričių reformos yra pažadėtos ir jau kuris laikas labai laukiamos Lietuvoje. Politikai ir atsakingos vykdančiosios valstybės institucijos turi imtis visų priemonių, kad įvyktų žmonių jaučiami pokyčiai dėl gerų darbo sąlygų, gaunant įsidarbinimo paslaugas, įgyjant kvalifikaciją ar persikvalifikuojant“, – teigė šalies vadovas.

Prezidentas akcentavo, kad šiomis aplinkybėmis, siekiant apsaugoti darbuotojų, darbdavių ir valstybės interesus, socialinio dialogo vaidmuo tampa dar svarbesnis.

Prezidentas, siekdamas pagerinti dirbančiųjų padėtį aukštos infliacijos akivaizdoje, dar šių metų vasarį pateikė Seimui įstatymo pataisas, siūlydamas padidinti neapmokestinamąjį pajamų dydį mažiausias ir vidutines pajamas uždirbančių žmonių perkamajai galiai padidinti. Šiuo metu įstatymas svarstomas Seime.

Atgal