VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2023.05.24. Geriausi vandens parkai Europoje: ką verta aplankyti šią vasarą?

Vandens parkai yra populiarūs pramogų centrai dėl įvairiausių priežasčių. Tai – šeimos bei draugų pasibuvimų vieta, būdas puikiai praleisti laiką vandenyje, atsigaivinti. Na, o mažiesiems – tai būdas susipažinti su vandeniu ar net išmokti plaukti.

Geriausi vandens parkai Europoje

Europoje apstu puikių pramogų, įskaitant ir vandens parkų. Jei per šias atostogas ketinate keliauti po Europą, štai keletas populiarių ir gerai žinomų vandens parkų, kuriuos privalote išbandyti:

  1. „Aquapalace Praha“ Čekijoje. Tai vienas didžiausių Europos vandens parkų, kuris siūlo daugybę pramogų visai šeimai. Jame yra daug skirtingų nusileidimo takų, baseinų bei kitų įdomių pramogų vandenyje. Taip pat yra relaksacinės zonos su masažinėmis voniomis ir saunomis.
  2. „Siam Park“ Tenerifėje, Ispanijoje. Tai didžiausias vandens parkas Ispanijoje ir vienas geriausių pasaulyje. „Siam Park“ pasižymi įspūdingais bangų baseinais, ilgiausia „lazy river“ pasaulyje. Taip pat čia vyksta vandens šou ir ekstremalios pramogos.
  3. „Aqualandia“ Benidorme, Ispanijoje. Akivaizdu, kad apsilankyti Ispanijoje išties verta, nes čia yra net keletas puikių vandens parkų. Na, o šiame parke yra daugybė baseinų, vandens šokių teatras ir relaksacinė zona. Be to, „Aqualandia“ turi didelį jūrų vandens baseiną ir mini gyvenvietę su paplūdimiu, parduotuvėmis ir restoranais.
  4. „Tropical Islands“ Vokietijoje. Tai didžiulis vandens pramogų parkas, įsikūręs netoli Berlyno. Jame yra įvairūs baseinai, paplūdimiai, sukurtas tropinis miškas ir lagūnų kompleksas. Taip pat galima apsistoti tropiniame viešbutyje arba pasivaikščioti po botanikos sodą.
  5. „WaterWorld“ Kipre. Šis vandens parkas yra vienas didžiausių Viduržemio jūros regione. Jame yra daugybė toboganų, pramogų vandenyje ir net 25 metrų aukščio šuoliai į baseiną. „WaterWorld“ taip pat garsėja Graikijos mitologijos tematika.

Geriausias vandens parkas Lietuvoje

Lietuva taip pat turi keletą mažų vandens parkų, tačiau mūsų pasididžiavimas – „Vichy“ vandens parkas, kuris veikia ištisus metus. „Vichy“ vandens parke rasite 9 moderniausius atrakcionus Baltijos šalyse. Tarp jų – „Maorių klyksmas“ – veikiantis švytuoklės principu ir leidžiantis patirti nesvarumo būseną. Šis atrakcionas yra didžiausias tarp uždarųjų vandens parkų pasaulyje. Mažųjų laukia specialiai jiems skirta žaidimų aikštelė „Žaidimų sala“, kurioje įrengtos net 8 skirtingo aukščio platformos, sujungtos įvairiais tuneliais ir čiuožyklomis.

Išalkusieji visada laukiami užkandinėje „Oat side the box“, o norintys atsigaivinti kokteiliu vandens bare „Mix“  baruose.

Vandens pramogų nauda

Vandens pramogos neabejotinai gerina fizinę sveikatą. Juk plaukimas, plūduriavimas stiprina raumenis, gerina ištvermę. Taip pat vanduo turi teigiamą poveikį  sveikatai: gerina kvėpavimą, kraujagyslių sistemą, stiprina širdies darbą. Na, o ką jau kalbėti apie balanso gerinimą bei emocinę būklę. Vanduo ir vandens pramogos turi raminantį ir atpalaiduojantį poveikį. Vandens masažas, garsai ir judesiai gali padėti sumažinti stresą, pagerinti nuotaiką. Vandens pramogos taip pat skatina smalsumą, išbandymą ir iššūkius, kas gali teigiamai paveikti savijautą.

 

Atgal