VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2023.10.18. Jo vėliava virš mūsų yra meilė!

       

Aleksandras Kavoliūnas

Taip, Jūs nesuklydot, broliai ir seserys Kristuje: katalikai, liuteronai, reformatai, evangelikai ir visi, kuriems mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus vardas nesvetimas. Taip, taip, Jo vėliava virš mūsų – meilė!

Ir dabar išlieka šis trejetas – tikėjimas, viltis ir meilė, iš kurių didžiausia – meilė, nes Dievas yra Meilė!

Apie ką čia aš taip patetiškai?! Nagi apie vieną tokią nuostabią organizaciją – Tarptautinę Veiklių žmonių bendriją... Nustebot? Ar negirdėjot... VŽB ir taškas.

Taigi. Viena iš didžiausių pasaulyje ir Lietuvoje veikiančių ekumeninių bendruomenių! Kaip sutaria visi tarpusavyje? Kaip sako nacionalinis Veikliųjų žmonių bendrijos sekretorius: „Paliekame savo konfesiją rūbinėje kartu su paltais. Bendraujame remdamiesi tuo, kas mus jungia...“

O aš papildyčiau – mus jungia Kristus! Tik Jame įmanoma tikroji vienybė, taip būtina tautos konsolidacijai, kurią Lietuva bando pasiekti jau 33 metus, bet, deja, kaip nėra vienybės tautoje, taip nėra...

Dar ne taip seniai, pavasarį, Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda sveikino su 33–iomis Nepriklausomybės atkūrimo metinėmis. Prezidentas kvietė pasitikti šią šventę pakiliomis nuotaikomis, prisimenant Lietuvos kelią į nepriklausomybę ir ištrūkimą iš Sovietų sąjungos „Tautų kalėjimo“.

Apskritai, tai tikrasis kalėjimas yra mūsų širdyse, tol kol mes nepažįstame Kristaus! Bet pažinę Jį, išeiname į laisvę ir tampame tikrai laisvais!

„Iki šiol tvirtai žengiame laisvės keliu, bendromis jėgomis kurdami svajonių Lietuvą. Sulig kiekvienu žingsniu skleidžiame vis daugiau šviesos ir tiesos. Skubėdami į pagalbą kitiems, plečiame savo galimybes“, – tvirtino Prezidentas.

Nors ačiū Dievui, kad vis dėl to tam tikri teigiami procesai vyksta mūsų visuomenėje! O apie tikrąją šviesą ir tiesą dar pakalbėsim...

* * * 

Po tokios pakilios įžangos pereisim prie esmės. VŽB – Tarptautinė veiklių žmonių bendrija buvo įkurta vieno nuostabaus armėnų tautybės žmogaus, kuris išgirdo Dievo širdies plakimą ir į jį atsakė! Dievas jam parodė viziją: daugybę vyrų – įvairių rasių, odos spalvos, įvairiose šalyse po visą planetą iškėlę rankas šlovina Dievą!

Šis didingas regėjimas ilgainiui išsipildė JAV,kur jo protėviai apsigyveno bėgdamiiš gimtosios Armėnijos nuo turkų vykdomo genocido, per kurį buvo išžudyta pusantro milijono armėnų!  

Visa tai įvyko praeitame amžiuje. Šio garbingo Dievo vyro vardas –Demosas Šakarijanas, paprastas fermeris. Tai tik įrodo, kad Dievas neatsižvelgia į asmenis, nes Jam svarbu ne kažkokios ten užimamos visuomeninės pareigos, bet žmogaus širdis!

Pilnas organizacijos pavadinimas yra – „Tarptautinė pilnos evangelijos veiklių žmonių bendrija“. Ją sudaro įvairių konfesijų nariai pasauliečiai. Bendrija – ekumeninė. 

Šiuo metu bendrija yra viena gausiausių krikščioniškų vyrų organizacijų, gyvuojanti daugiau nei 130 pasaulio šalių. Lietuvoje veikia13 skyrių.

Vienas iš VŽB tikslų – labiau suvienyti Kristaus Kūno narius. Nes?!

…Nes bendrija nėra Bažnyčia. Ji – tik pagalbinė ranka kitoms bažnyčioms. Tai viena iš grandžių supažindinti žmones su Kristumi. Kviečiami vyrai, kurie dar neina į bažnyčią, – nes gal gėdinasi aplinkinių, ar kažkas juos ten glumina, – į jiems priimtiną aplinką kavinėje ar restorane ir ten paliudija, kaip Kristus pakeitė jų gyvenimą.

Labai gerai, kai, pavyzdžiui, buvęs muzikantas papasakoja muzikantui, arba aktorius – aktoriui ir panašiai. Jie patiki, kad ir šiandien Dievas yra gyvas, realus.

* * *  

Truputis istorijos...

Taigi šią bendriją 1952 metais Kalifornijoje (JAV) įkūrė fermeris, išeivis iš Armėnijos Demosas Šakarijanas. 1974 metais jis buvo pakviestas į Vatikaną, kur buvo oficialiai įvertinta šios bendrijos veikla. 1972 metais bendrija turėjo 300 000 narių.

Kaip jis rašo savo knygutėje ,,Laimingiausi žemėje žmonės“: ,,Mes net nesapnavome, kad Tarptautinė Pilnos Evangelijos Veiklių Žmonių Bendrija taip išvystys savo tarnavimą per skyrių darbą, o taip pat konferencijų, knygų, žurnalų, brošiūrų, TV laidų bei radijo programų dėka.

Šiai Krikščionių, turinčių įvairias profesijas, nepelno organizacijai visame pasaulyje vadovauja renkami direktoriai, o jos nariais yra beveik visų denominacijų atstovai. Tai didžiausias pasaulyje tokio tipo krikščionių susivienijimas, kuriame reguliariai kas mėnesį susitinka virš milijono įvairių profesijų žmonių...“

Bendrija papildo vietinių bažnyčių tarnavimą, kviesdama verslo bei įvairių profesijų žmones pas Dievą. 2020 metų duomenimis organizacija veikė 85 šalių! Bendrija daro didžiulę įtaką milijonams žmonių evangelizacinių renginių dėka visame pasaulyje.

Dievo Demosui apreikštas regėjimas 1952–aisiais, kuriame iš pažiūros negyvi, depresijos spaudžiami žmonės visoje žemėje perkeisti į džiaugsmingus asmenis, tarpusavyje sujungtus Jėzaus meile, dabar galingai pildosi.

Dievas įgyvendina šį regėjimą per daugybę Bendrijos narių, pasišventusių laimėti žmones Kristui. Tarp jų tokie tokie vyrai kaip Čarlzas Djukas, ,,Apollo 16“ astronautas ar Rozėjus Grieras, NFL futbolo įžymybė... Buvę JAV miestų merai etc.

 Šiuo metu bendrijoje yra tūkstančiai įvairiausių sričių profesionalų bei verslo žmonių,ir ačiū Dievui už juos.

Priminsiu, kad Vilniuje nuo 2017 metų veikia du skyriai. Na, o daugiau apie bendriją sužinositę perskaitę knygutę „Laimingiausi žemėje žmonės“.

2020 metų duomenimis, organizacija veikė aštuoniasdešimt penkiose šalyse. Bendrija organizuoja bendrus susirinkimus, tačiau išskirtinis ir originalus jų susibūrimų ir evangelizacijos būdas yra banketai. Prie vaišių stalo dalijamasi savo tikėjimo patirtimi. Tokių renginių pagrindinę dalį sudaro vyrų liudijimai: kaip Dievas veikia jų asmeniniame gyvenime.

Lietuvoje Tarptautinė veiklių žmonių bendrija (VŽB) pradėjo veikti Kaune 1993 metais.

Vienas iš pageidavimų, kad bendrijos narys būtų kurios nors, tikinčiųjų Kristumi, bendruomenės nariu. Atėję į bendriją, dažniausiai pereina per įvairias bažnyčias, nes bendrijoje dalyvauja praktiškai visų konfesijų atstovai.

* * *  

Na, o dabar, kaip ir buvo žadėta, Prezidento žodžiai apie šviesą ir tiesą:„Sulig kiekvienu žingsniu skleidžiame vis daugiau šviesos ir tiesos. Skubėdami į pagalbą kitiems, plečiame savo galimybes...“

Atkreipkime dėmesį į šią sakinio dalį: ,,Sulig kiekvienu žingsniu skleidžiame vis daugiau šviesos ir tiesos...“

O kas gi iš tiesų yra tikroji šviesa ir tiesa?! Dievo Žodis yra tikroji tiesa ir šviesa!

Aš esu kelias, tiesa ir gyvenimas...“ (Jono 14, 6).

,,Aš – pasaulio šviesa. Kas seka Manimi, nebevaikščios tamsoje, bet turės gyvenimo šviesą“ (Jono 8, 12).

Tiesa ir šviesa! Tai ir yra kitas, pats svarbiausias Veiklių žmonių bendrijos tikslas: ,,Imkite mane ir skaitykite!“

Šiais žymaus Lietuvos reformatoriaus Martyno Mažvydo žodžiais noriu įprasminti pačią svarbiausią VŽB funkciją – skelbti Evangeliją žūstantiems. Skatinti žmones skaityti Šventąjį Raštą, laikytis principų, išdėstytų Biblijoje ir būti aktyviems bažnyčių ir visuomenės nariais.

O kaip gi būti tais aktyviais visuomenės nariais? Ir ką veikia kasdieniame gyvenime šie veiklieji žmonės?– paklaus kuris.

Smulkiau apie bendriją...

* * *    

Taigi, dar kartą – kas yra toji VŽB, kas yra jos nariai, ką jie veikia ir t. t.? Tai krikščionių, turinčių įvairias profesijas, nepelno organizacija. Jos nariais yra beveik visų denominacijų atstovai. Tai – didžiausias pasaulyje tokio pobūdžio Krikščionių susivienijimas, kuriame reguliariai kas mėnesį susitinka virš milijono įvairių profesijų žmonių.

Ši bendrija kviečia verslo ir kitų profesijų žmones pas Dievą! Štai tokia ir yra jos pagrindinė misija – vesti visam pasaulyje pas Dievą tuos vyrus, kurie ne tik kad atrodo, bet dažnai yra patys nelaimingiausi žmonės – girtavimas, depresija, o ir narkotikai kai kuriuos sukaustę laiko savo pančiuose. O gal dar ir baisi liga kamuoja...

Bet nemanykit, kad tarp jų vien tik buvę ydų vergai! Ne! Yra klestinčių verslininkų, taip pat įvairių profesijų atstovų ir ,,eilinių“, bet dėl savo meilės Jėzui tapusių nebe eiliniais, bet išskirtiniais vyrais. Yra ir milijonierių…

Tik neišsigąskit, tai ne koks nors užsimaskavęs masonų klubas. VŽB nėra jokios diferenciacijos turto, socialinės padėties ar kitais atžvilgiais, ir ji prieinama visiems, visų tautybių ir rasių žmonėms, kurie tiki Viešpačiu Jėzumi!

Pagrindinė grandis, saistanti kiekvieną bendrijos narį – meilė Dievui, ir be abejo, meilė artimui, nes Dievas yra Meilė! Toks yra ir bendrijos devizas: ,,Jo vėliava virš mūsų yra meilė!“ (pagal Giesmių giesmės 2, 4).

Kai kuriuose informaciniuose leidiniuose bendrija dar įvardinama kaip Pilnos Evangelijos Veiklių Žmonių Bendrija.

Tad kur juos galima rasti, ar jie atvirai veikia, ar kaip kai kurie –  įsislaptinę ir atsako tik į elektroninius laiškus?! Nusiraminkit, nes jie nesislepia, – kas mėnesį VŽB nariai liudija per ,,Marijos“ radiją, o be to, kartą į mėnesį rengia nemokamus banketus, į kuriuos kviečia pavargusius nuo gyvenimo, dažnai niekuo nebetikinčius, o gal jau ir viskuo nusivylusius žmones.

Bendrijai savo laidose efektingai padeda ir krikščioniška XFM radijo stotis, kuri yra unikalus reiškinys Lietuvos dvasiniame gyvenime! O jei dar pridėti XFM kuruojamą vaikiškų žurnaliukų ,,Vakaro žvaigždelė“ leidimą bei įvairių krikščioniškų renginių organizavimą, kad ir krikščioniškos muzikos kasmetinį festivalį ,,Sielos“!?! Juk kalbame apie tai, kas brangiausia šioje žemėje – žmogaus sielos išgelbėjimą!

Ir kas džiugu, kad mes ne vieni – dabar prisidėjo ir ,,Kanal 10 Lietuva“, transliuojantis bendrijos veiklą – banketus bei kitus svarbesnius įvykius šalyje!

Šie banketai rengiami didžiuosiuose Lietuvos miestuose nebe pirmi metai. Jie apmokami iš bendrijos narių surinktų – paaukotų pinigų. Šie vyrai dirba išlaikydami savo šeimas ir remia finansiškai Evangelijos plitimą Lietuvoje. Prievartos nėra – kiekvienas aukoja tiek, kiek nusprendęs širdyje.

* * *  

...Kartą vienas gerbiamas mokslininkas pasakė, kad pasaulyje yra 6000 religijų, tad apie ką mes galim kalbėti…

Atsakysiu: religija – tai žmogaus kelias ir pastangos ieškant Dievo, o Evangelija – Dievo ištiesta ranka žmonijai, šviesos spindulys tamsos labirintuose. Evangelija turi galią pakeisti tragiškiausius likimus taip, kad aplinkiniai tik stebėsis!

Šiai misijai vyrai atiduoda visas jėgas ir skiria didžiąją laisvalaikio dalį. Gal kas pasakys, kad tam yra kunigai, specialiai paskirti egzorcistai ar panašiai?!

Popiežius Benediktas XVI 2006 metais spalio 26 dieną, Vatikane, Tarptautiniame karinių ordinarų suvažiavime akcentavo, kad tinkamai atlikti sielovados uždavinius gali motyvuoti, gerai parengti kunigai, diakonai ir... pasauliečiai.

Taigi, tikintys Kristumi pasauliečiai – Jūs esate pasaulio šviesa!

,,Jūs pasaulio šviesa. Neįmanoma nuslėpti miesto, kuris pastatytas ant kalno. Ir niekas nevožia indu degančio žiburio, bet jį stato į žibintuvą, kad šviestų visiems, kas yra namuose. 

Taip tešviečia ir jūsųšviesa žmonių akivaizdoje, kad jie matytų gerus jūsų darbus ir šlovintų jūsų Tėvą danguje“ (Mato 5, 14–16).

Taip ir ,,veiklieji“ sulig kiekvienu žingsniu stengiasi skleisti vis daugiau Dievo Žodžio šviesos ir tiesos mūsų visuomenėje.

Kodėl jie taip ,,stengiasi“?!

Nes tiki, kad pakeisti Lietuvą gali tik žmonės pakeistom širdim. O pakeisti širdis gali tik jų Kūrėjas...

* * *  

O tu, brangus žmogau, ar tiki Jo Evangelija, ženklais ir stebuklais? Ar tiki, kad Jėzus gimė iš mergelės Marijos, kad mirė už mūsų nuodėmes ir trečią dieną prisikėlė?! Kad Jis ateis į mūsų žemę antrą kartą? Jėzus yra tas pats vakar, šiandien ir per amžius!

Tai ir yra Dievo Karalystės Evangelija!

Tad ką dar galima būtų pridurti?! Et, ką čia bepridursi... Ateikit patys ir pamatysit! Kur ir kada? Nagi Spalio dvidešimt pirmą dieną Kauno sporto halėje – kviečiame kartu švęsti ,,Lietuvos veiklių žmonių bendrijos“ 30–ies metų jubiliejų!

P. S. Tai ar ateisit?! 

ATGAILOS MALDA

Viešpatie, Jėzau Kristau, aš ateinu pas Tave, būdamas toks koks esu. Pripažįstu, kad esu nusidėjėlis ir stokoju Tavo šlovės ir garbės.

Aš tikiu Viešpatie, kad prieš du tūkstančius metų Tu mirei ant Golgotos kryžiaus, praliedamas Savo brangų, šventą kraują asmeniškai už mane, dėl mano padarytų kalčių ir nuodėmių. Tikiu, kad trečią dieną prisikėlei iš numirusių ir esi gyvas šiandien, ir savąja Dvasia esi šalia manęs.

Atleisk man, už visas mano padarytas nuodėmes ir kaltes. Savo šventu krauju nuplauk mane nuo viso, kas mane buvo suteršę ir surišę. Savąja Dvasia  įeik į mano širdį ir į mano gyvenimą.

Padaryk mane Dievo vaiku  ir dovanok man amžinąjį gyvenimą. Aš priimu Tave dabar. Ir savo širdimi tikėdamas, lūpomis išpažįstu Tave savo sielos gelbėtoju ir gyvenimo Viešpačiu. Amen!

 

 

Atgal