VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.01.09. Ar yra skirtumas tarp buhalterinių paslaugų ir asmeninio buhalterio?

Mikael Blomkvist  iliustracija iš pexels.com 

Verslo tikslas yra kuo daugiau uždirbti. Net ir viešosios įstaigos, kurios turėtų būti orientuotos į  socialinių santykių gerinimą, pagalbą žmonėms – vis tiek bando pagerinti savo pajamas, kadangi siekiama dažnai ne tik išsilaikyti, tačiau ir plėstis.

Geras buhalteris – padės sutaupyti

Tinkamai priimami sprendimai įmonėje padeda ne tik daugiau uždirbti, tačiau ir daugiau sutaupyti. Šiuo atveju svarbiausius darbus atlieka buhalteriai, kurie ieško efektyvių mokesčių mokėjimo kelių, domisi įstatymais bei seka naujienas, kurias pritaikius versle – taupymas nebus varginantis ar keliantis kokių nors keblumų įmonei.

Dažnai verslui kyla klausimas – ar geriau yra asmenimis buhalteris samdomas pagal darbo sutartį, ar įmonė, kuri teikia buhalterinės apskaitos paslaugas. Atsakymas – paprastas, pateiktas straipsnyje.

Ne vienas specialistas, tačiau visa komanda

Buhalterinės paslaugos Kaune yra siūlomos įmonių, kuriose dirba visa komanda geriausių savo sferos profesionalų: apskaitos skyriaus vadovas, vyriausiasis buhalteris, apskaitininkas ir t.t. Taigi, perkate vieną paslaugą, tačiau gaunate visą komandą, kuri kartu dirbs vardan Jūsų įmonės. O samdant buhalterį pagal darbo sutartį – gausite tik vieną specialistą, kuris, deja, kad ir kaip uoliai dirbtų – niekada neatstos grupės savo sferos profesionalų.

Norisi sutaupyti

Taupymas ypač aktualus mažoms įmonėms arba toms, kurios neseniai pradėjo savo veiklą. Tuomet įmonės, o ne asmeninio specialisto samdymas – apsimoka labiau. Ne tik dėl to, kad buhalterinės apskaitos įmonės paslaugas teikia net kelis kartų pigiau nei kainuotų asmeninio buhalterio samdymas, tačiau ir dėl to, kad jūsų verslui nereikia kurti darbo vietos specialistui. Tai – papildomos išlaidos, kurių išvengti galima paprastai, tačiau nuo to darbų kokybė nebus blogesnė.

Nuolatinis tobulėjimas

Buhalterija yra ta sritis, kuri reikalauja iš specialisto nuolatinio domėjimosi įstatymais. Ne visada samdomas darbuotojas turi motyvacijos sekti naujienas. Deja, kai kurie mechaniškai, tarsi kompiuteriu, atlieka kasdienius darbus ir nesigilina į naujoves. Tuo tarpu samdant įmonę – gausite komandą motyvuotų specialistų, kurie visada stengiasi įtikti savo klientams, tad mokosi, gilinasi į naujienas, o jų klientams – nereikia už tai mokėti.

 

Atgal