VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.04.06. PASTATYKIME KRYŽIŲ PRIE RUSIJOS PASIUNTINYBĖS VILNIUJE

 

Iki Vytauto Didžiojo karūnavimo 600 metų jubiliejaus liko 7 metai

 

LIETUVOS SĄJŪDŽIO VILNIAUS SKYRIAUS TARYBA

 

Jo Eminencijai Kardinolui Audriui Juozui Bačkiui

Jo Eminencijai Kardinolui Sigitui Tamkevičiui

Jo Ekscelencijai Lietuvos Vyskupų Konferencijos Pirmininkui Gintarui Grušui

 

Jo Ekscelencijai LR Prezidentui Gitanui Nausėdai

LR Seimo Pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen

LR Ministrei Pirmininkei Ingridai Šimonytei

Pasaulio Lietuvių Bendruomenės Pirmininkei Daliai Henkei

LR Seimo nariams

Pasaulio Lietuvių bendruomenės Seimo nariams

Čečėnų tautai

Ukrainos žmonėms

Rusijos žmonėms

Lietuvos žmonėms

Žiniasklaidai

 

PASTATYKIME KRYŽIŲ PRIE RUSIJOS PASIUNTINYBĖS VILNIUJE

                    Vilnius,  2024-04-03

                                                   

                      KONSTATUOJAME, kad pagal Molotovo-Ribentropo  1939-08-23  paktą 1940-06-15 Lietuvą okupavo   SSSR. Per 50 sovietinio genocido metų Lietuva prarado apie 1 mln gyventojų (apie 30    proc.) ir patyrė žalos maždaug  už 800 milijardų JAV dolerių. 

  

KONSTATUOJAME, kad 1994-12-11 Rusija pradėjo karą prieš Čečėniją ir  Rusijos militaristinė politika tebevykdo Čečėnijoje  išdegintos žemės genocidinę politiką kai buvo naudojami uždrausti ginklai, kai buvo žudomos moterys, vaikai ir senoliai, kai Rusija pažeidusi Tarptautinius susitarimus ir 1997-05-12 Taikos sutartį išžudė apie 300 tūkst čečėnų ir padarė žalos maždaug už 300 milijardų JAV dolerių, kad Rusija nužudė  Čečėnijos Respublikos Ičkerijos Prezidentus Džocharą Dudajevą,  Zelimchaną Jandarbijevą, Aslaną Maschadovą,  Abdul-Chalim Sadulajevą. Ilgai trunkančiame kare prieš Čečėniją Rusija panaudojo visus genocido metodus.

 

 KONSTATUOJAME, kad 2014 Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą, o nuo 2022-02-24 Rusijos militaristinės pajėgos Ukrainoje vykdo plataus masto karinius veiksmus.

   

                        2005-03-25 atsakingiems Vilniaus miesto, Lietuvos, Čečėnijos Respublikos Ičkerijos  ir Rusijos Federacijos vadovams buvo išplatintas prašymas „Išduoti leidimą kryžiaus pastatymui prie Rusijos ambasados“ LEIDIMAS NEBUVO GAUTAS.

                        2023-08-02  atsakingų Lietuvos vadovų ir institucijų buvo prašoma leisti pastatyti kryžių prie Rusijos ambasados Vilniuje Rusijos vykdyto karo Čečėnijoje ir Ukrainoje aukų atminimui.  BET LEIDIMO NEGAVOME.

                 PRIMENAME, kad 2024-12-11 sueis 30 metų kai Rusija pradėjo karą Čečėnijoje. 1996-04-21 BUVO NUŽUDYTAS PREZIDENTAS D. DUDAJEVAS.

 

                 1994-12-05  d. Budapešte, susirinkę valstybių vadovai,  L. Kučma už Ukrainą, B. Klintonas už  JAV, B. Jelcinas už Rusijos Federaciją,  D. Meidžoras už Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos   Karalystę   pasirašė MEMORANDUMĄ, kuriame patvirtina jų įsipareigojimą susilaikyti nuo grėsmės ir jos panaudojimo prieš teritorinį Ukrainos vientisumą ir politinę  nepriklausomybę ir kad  niekada nebus panaudotos jų ginkluotės  prieš Ukrainą. Kinija ir Prancūzija įsipareigojo laikytis analogiškų garantijų.


                  KONSTATUOJAME, kad Krymo, Donecko,  Lugansko užėmimas  ir 2022-02-24 pratęstą karą prieš Ukrainą  yra MEMORANDUMO ir  kitų tarptautinių susitarimų dėl tarptautinio Ukrainos statuso ir  valstybės sienų vientisumo pažeidimas.             

 

Ant Lietuvos, Čečėnijos  ir Ukrainos  Nepriklausomybės kovų AUKURO  sudėta daug aukų.  Šlovė žuvusiems už Nepriklausomybę.  Tegul laimina   Aukščiausiasis ir padeda kasdieniame gyvenime.               

 

KREIPDAMIESI Į JUS PRAŠOME LEISTI PASTATYTI MŪSŲ LĖŠOMIS IR PASTANGOMIS 7 METRŲ AUKŠČIO METALINIŲ KONSTRUKCIJŲ KRYŽIŲ PRIE RUSIJOS PASIUNTINYBĖS AIKŠTELĖJE, KURIOJE JAU DAUGELĮ METŲ RENKASI PROTESTUOTOJAI PRIEŠ RUSIJOS POLITINIUS IR KARINIUS NUSIKALTIMUS (kryžiaus projektą pridedame).

 

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus taryba sutinka dalyvauti sprendžiant ir kitokių projektų prie Rusijos pasiuntinybės įgyvendinime.

 

                 PAMINKLAS KIEKVIENĄ DIENĄ PASAULIUI  BYLOS IR PRIMINSAPIE RUSIJOS PADARYTAS IR VYKDOMAS SKRIAUDAS, PIKTADARYBES IR GENOCIDĄ. 

 

Tarybos pirmininkas                          L. Kerosierius

Tarybos pirmininko pavaduotojas      P. Gvazdauskas

Tarybos pirmininko pavaduotojas      V. Jakubonis

Tarybos pirmininko pavaduotoja         R. Jakučiūnienė

 

Tarybos nariai: A. Adamkovičius, G. Adomaitis, A. Akelaitis, V. Aleksynas, A. Augulis, G. Aukštikalnis, A. Budriūnas, J. Česnavičius, P. Dirsė, S. Eidukonis, K. Garšva, A. Gelumbauskaitė, L. Grigienė, P. Gvazdauskas, V. Jakubonis, R. Jakučiūnienė, V. Jankūnas, A. Juknevičius, A. Kaziukonis, L. Kerosierius, Z. Mataitis, H. Martinkėnas,  E. Mirončikienė, V. Rizgelis, L. Veličkaitė, G. Uogintas, B. Zaviša, S. Žilinskas

Teirautis: L. Kerosierius tel. 867 438 465

Adresas korespondencijai: L. Kerosieriui Iki pareikalavimo, Centrinis paštas, Vilnius;

el. p.    [email protected]

 

Atgal