VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

3 svetainių funkcionalumo tendencijos 2022-iesiems

Funkcionalumas be galo svarbus kiekvienai interneto svetainei. Jis padeda užtikrinti lengvą naršymą ir informacijos paiešką, patogų norimų produktų ar paslaugų įsigijimą. Ši savybė itin reikalinga norint lankytojui suteikti kuo geresnę patirtį, formuoti patikimą savo prekių ženklo įvaizdį ir pasiekti aukštesnius konversijų rodiklius. 2022-iesiems artėjant nenumaldomu greičiu kviečiame sužinoti, kokios svetainių funkcionalumo tendencijos vyraus kitais metais. 

1. „Sąmoningas“ dizainas

 

Pastarieji dveji metai į mūsų gyvenimą įnešė daug pokyčių. Kuriam laikui jis buvo tapęs kur kas lėtesnis ir tylesnis nei įprastai. Tai turėjo įtakos ir internetinei erdvei, kurios vaidmuo tik dar labiau išaugo.

Pastebima, kad vis labiau grįžtama prie „švaraus“ svetainių dizaino, kuris suteikia daugiau poilsio akims ir erdvės turiniui. Ne veltui jis vadinamas „sąmoningu“ (angl. mindful). Be to, ši tendencija glaudžiai siejasi su naujausiais „Google“ algoritmų atnaujinimo reikalavimais: paprastesnis svetainės dizainas padeda užtikrinti didesnį svetainės greitį ir yra naudingas SEO atžvilgiu.

 

2. „Nykščiui patogi“ navigacija

 

Norint išlikti konkurencingiems, šiandien tiesiog būtina turėti mobiliesiems pritaikytą svetainę. Remiantis naujausiais statistikos duomenimis, mobiliaisiais besinaudojantys lankytojai sudaro maždaug pusę (54,8 proc.) interneto srauto visame pasaulyje. Labai tikėtina, kad ateityje šis skaičius dar augs. 2022-aisiais ir vėliau vis daugiau reikšmės įgaus ne tik į vartotojo veiksmus reaguojantis svetainės dizainas, bet ir „nykščiui patogi“ (angl. thumb-friendly) navigacija.

 

Kodėl? Nes būtent šį pirštą dažniausiai naudojame naršydami išmaniajame telefone. Taigi tam, kad svetainės navigacija būtų kuo patogesnė, naršymo juosta, meniu ir kontaktiniai mygtukai turėtų būti lengvai nykščiu pasiekiamoje vietoje, geriausia – ekrano centre. 

 

3. Didelis svetainės greitis

 

Greitas svetainės įkėlimas labai svarbus naudotojo patirties, kitaip UX (angl.User Experience), atžvilgiu. Jau dabar šis veiksnys yra būtinas norint sėkmingai konkuruoti su kitais rinkos žaidėjais ir juos aplenkti. Didelis svetainės greitis neabejotinai išliks prioritetu ir ateinančiais metais. Siekiant jį užtikrinti, reikėtų atsižvelgti, ar optimizuota svetainėje esanti vaizdinė medžiaga, ar sumažinti failai, ar naudojama CDN (angl. Content Delivery Network, liet. turinio pristatymo tinklo) paslauga.

 

Taip pat derėtų atsižvelgti ir į naudojamą hostingo planą, kuris turėtų užtikrinti jums reikiamus resursus. Jeigu šių nepakanka, tai gali lemti prastesnį svetainės greitį ir kitas problemas. Norint to išvengti, verta pasirūpinti, kad pasirinktas hostingas leistų naudotis patikimu, galingu ir sparčiu serveriu. Ieškote tokio? Tuomet spauskite ant nuorodos ir užsisakykite norimą planą iš ilgametę patirtį turinčio hostingo paslaugų teikėjo.

 

Kiekviena iš šių svetainės funkcionalumo tendencijų yra svarbi jau dabar. Taigi kuo anksčiau atkreipsite į jas dėmesį, tuo, tikėtina, geresnius rezultatus pasieksite. Tam, kad pokyčiai būtų lengvesni, pasinaudokite profesionalų teikiamomis paslaugomis. Tai gali būti reikšmingas žingsnis jūsų svetainės sėkmės link!

Atgal