VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

01.29. Tapo įprasta laikyti žmones įtampoje ir nuolat gąsdinti

Vidmantas Martikonis

Lietuvos valdžia palaikoma sisteminės žiniasklaidos ir „patogių“ jai žurnalistų bei politologų jau kurį laiką kelia paniką ir isteriją dėl neišvengiamo karo.

Viešoji erdvė užpildyta įvairiais karo scenarijais, karinės technikos vaizdais. Formuojama nuomonė, kad karas neišvengiamas ir tik laiko klausimas, kada prasidės.

Kaip bus iš tikrųjų, parodys laikas. Bet siekiama žmones Lietuvoje įbauginti ir išgąsdinti iš anksto. Kai net Ukrainos Prezidentas ramina savo šalies žmones ir prašo nepasiduoti panikai.

Mūsų valdžia elgiasi priešingai. Atrodo, kad jau tapo įprasta laikyti žmones įtampoje ir nuolat gąsdinti. Covidai, nelegalūs migrantai, dabar – karas.

Visai realu, kad taip yra siekiama nukreipti žmonių dėmesį nuo valstybės vidaus didelių problemų, kurių Vyriausybė ir valdančioji dauguma nesprendžia arba nesugeba spręsti.

Nuolat didėjančios maisto ir komunalinių paslaugų kainos, blogai veikianti mokesčių sistema, dėl konfliktinės užsienio politikos prasidėjęs ekonomikos lėtėjimas, nepertvarkomas valstybės valdymas, katastrofiškas gimstamumo mažėjimas. Tai labai aktualios Lietuvos problemos, kurių taip ir nesiimama spręsti. Tada belieka leisti dūmų uždangas, kad pridengti savo neveiklumą...

Atgal