VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.03.02. Rusijos oligarchai ieško taikos su Ukraina

Valdas Sutkus
Tuojau paaiškės, kokia yra reali oligarchų įtaka Kremliuje. Vienas iš įtakingiausių Rusijos oligarchų, asmeninis V.Putino draugas, vadinamas viena iš Putino piniginių, R.Abramovičius šiuo metu yra Baltarusijoje ir "bando padėti" užbaigti karą Ukrainoje.
Milijardieriaus atstovas spaudai pranešė, kad jo paprašė ukrainiečiai. Ukrainos prezidento Zelenskio partijos vadovas parlamente D.Arakamia patvirtino, kad Abramovičius atlieka "advokato" vaidmenį Kijevo ir Maskvos derybose.
R.Abramovičius laikomas asmeniniu Putino draugu, prieš eilę metų spaudoje buvo pranešimų apie tai, kad jis padovanojo Putinui prabangią jūrinę jachtą. Kaip yra rašęs leidinys „The Times“, Putino santykiai su Abramovičiumi - kaip tėvo ir „mylimo sūnaus“.
 
 
R. Abramovičius į taikos procesą įsitraukė po to, kai Jungtinė karalystė įvedė sankcijas Rusijos oligarchams. Šeštadienį Abramovičius pranešė, kad atsisako savo turimo Anglijos futbolo klubo "Chelsea" valdymo, taip bandydamas užbėgti už akių sankcijoms, kurios jam gali būti taikomos dėl jo ryšių su Kremliumi. Kitą dieną po to, kai R. Abramovičius formaliai pasitraukė iš valdymo, klubas išplatino pareiškimą, kuriame teigiama: "Padėtis Ukrainoje yra siaubinga ir pražūtinga“
Dėl 2003 m. įsigyto "Chelsea" futbolo klubo, didžiulių investicijų į verslą ir nekilnojamąjį turtą Jungtinėje Karalystėje jis tapo Rusijos milijardierių, turinčių didelę įtaką Jungtinėje Karalystėje, simboliu.
Rusijos ir Ukrainos derybos surengtos Baltarusijos pasienyje, praėjus penkioms dienoms po to, kai Putinas pradėjo invaziją į Ukrainą. Kijevas reikalauja nedelsiant nutraukti ugnį ir išvesti Rusijos karius iš Ukrainos.
Atgal