VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.03.03. V. Čmilytė-Nielsen: ES sankcijos gali priversti Kremliaus režimą kristi

Europos Sąjungos (ES) sankcijos gali priversti Kremliaus režimą kristi, tuo metu NATO įsikišimas siunčiant pajėgas į užpultą Ukrainą reikštų Trečiąjį pasaulinį karą, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Aš manau, kad sankcijos gali privesti prie situacijos, kur režimas kris. Į tai jos ir yra nukreiptos. Jos yra skausmingos ir jos turi būti skausmingos, nes turi supurtyti Rusiją ir priversti imtis pokyčių dabar. Toks ir yra vienas jų pagrindinių tikslų. NATO karinis įsitraukimas potencialiai reiškia Trečiąjį pasaulinį karą, ir mes visi puikiai tai suprantame“, – teigė Seimo pirmininkė.

Viktorija Čmilytė-Nielsen. Dainiaus Labučio nuotr.

Ji pabrėžė, kad ES ir kitos šalys teikia humanitarinę, karinę pagalbą ginkluote, o įvestos ekonominės sankcijos yra „beprecedentės“, jos gali būti plečiamos, pavyzdžiui, atjungiant nuo tarpbankinės sistemos SWIFT visus Rusijos bankus.

„Taip pat dabar yra laikas pradėti kalbėti apie tai, kad dujos ir nafta nebūtų perkamos iš Rusijos. Tai būtų didžiulis naikinamas smūgis Rusijos ekonomikai“, –  tvirtino Seimo pirmininkė.

Vakarų valstybės į invaziją atsakė griežtomis sankcijomis Rusijai ir visokeriopa, įskaitant karinę, paramą Ukrainai. Ją jau ne kartą skyrė ir Lietuva.

Atgal