VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.04.22. Europos Komisija patvirtino daugiau kaip 158 mln. eurų Sanglaudos fondo investicijų geležinkelio ruožo elektrifikavimui Lietuvoje

Europos Komisija patvirtino daugiau kaip 158 mln. eurų Sanglaudos fondo (2014–2020 m.) investicijų geležinkelio ruožo tarp Kaišiadorių ir Klaipėdos elektrifikavimui.

Geležinkelio ruožo elektrifikavimas Lietuvoje sumažins aplinkos taršą, nes prisidės prie perėjimo nuo iškastinio kuro prie atsinaujinančios energijos geležinkelių transporte. Šis ruožas yra Klaipėdą su Lietuvos ir Baltarusijos siena jungiančios 423,9 km ilgio geležinkelio linijos dalis. Šiuo metu Lietuvoje elektrifikuotos linijos sudaro tik 8 proc. geležinkelių tinklo, o Klaipėdos–Kaišiadorių ruože šiuo metu naudojama tik dyzelinė trauka, kurios išmetamos dujos sudaro 3 proc. visų Lietuvos transporto sektoriuje išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų.

Geležinkelio linijų elektrifikavimas yra pagrindinė TENT-T (transeuoropinio transporto tinklo) plėtros gairių nuostata, kuria siekiama padidinti ES geležinkelių sistemos efektyvumą.

Atgal