VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.05.14. Pralaimima tada, kai pasiduodi viduje

Algimantas Rusteika

Apsupta kariuomenė turi dar pakankamai šaudmenų, maisto, medikamentų. Gali kautis ilgai, jei kariai nežino, kad yra apsupti. Pralaimi tada, kai sužino ir visi ima galvoti apie išsigelbėjimą.

Pralaimėjimas ateina sužinojus, kad negalėsi laimėti. Kada suvoki esąs vienas ir supranti, kad mūsų mažai, o jų daug daugiau. Vienišumas ne tik visada lydi pralaiminčius, bet ir pralaimėjimus sukuria.

Jie tą žino gerai. Svarbiausia, kad pasijustum – esi vienas. Tavo mintys teisingos, ketinimai gražūs, jokios savinaudos, galėtum ir širdį parodyti,  bet tavęs neparodys. Visi  jūs bejėgiai ir vieniši - tą mums stengiasi įteigti.

Pralaimima tada, kai pasiduodi viduje. Norint pakeisti gyvenimą, pirmiau pasikeitimo reikia širdyje – kito būdo tiesiog nėra. Ar mes susitaikėm, apsigyvenome vienišume? Ar į savo Tėvynę niekada nebegrįšim? Ar mylim savo vienatves ir tai viskas, kas mums liko?

Viskas yra atvirkščiai. Ne mes vieni ir vieniši. Mes nesam apsupime – apsupti mūsų yra jie, pasislėpę už savo melo. Tai mūsų yra daug, o jų mažai. Jie pralaimėjo, tik dar nei jie, nei mes to nesupratom.

Supraskim.

Atgal