VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.05.25. Populiariosios karšto oro gruzdintuvės: ką naudinga apie jas žinoti ir kaip pasirinkti tinkamą?

Karšto oro gruzdintuvės, pastaraisiais metais, tikrai sudrebino virtuvės technikos rinką. Jos yra be galo populiarios, plačiai naudojamos ir, ko gero, ne be reikalo. Karšto oro gruzdintuvės, kaip ir nurodo pavadinimas, padeda maistą ruošti karšto oro pagalba. Jos veikia greitai, maistą iškepa efektyviai, o tinkamai maistą ruošiant jis dar bus ir sveikesnis. Šis virtuvinis įrenginys yra nedidelis, todėl, savo vietą tikrai ras net ir mažiausioje virtuvėje. Ji gali tapti puikia alternatyva orkaitei, o patiekalų, kurią su ja galėsite paruošti, įvairovė tik ir vilioja gruzdintuvę įsigyti. Ką naudinga žinoti apie šį įrenginį, kuo jis ypatingas ir dar daugiau sužinosite šiame straipsnyje. 

Kas yra karšto oro gruzdintuvė?

Karšto oro gruzdintuvė yra smulkus, virtuvinis įrenginys, skirtas maisto ruošimui, o tiksliau - kepimui. Tai nedidelis prietaisas, kuris veikia naudodamas karštą orą ir savo veikimu, iš dalies, primena konvekcinę orkaitę. Vienintelis skirtumas tarp šių prietaisų yra tas, kad karšto oro gruzdintuvė veikia kur kas greičiau - greičiau pučia karštą orą. Taip pat, kepimo indo talpa yra kur kas mažesnė. Tačiau, dėl šių dviejų priežasčių, maistas iškepa tolygiau, greičiau. Dažniausiai, karšto oro gruzdintuvės turi grotelių tipo krepšelį, kuris leidžia karštam orui lengvai pasiskirstyti ir apdoroti kepamą maistą iš visų pusių. Tad, karšto oro gruzdintuvėje greitai ir efektyviai iškeps vištiena, bulvės, šaldyti produktai, daržovės ir žuvis. Skonis bus panašus į maistą, kurį keptumėme standartinėje gruzdintuvėje, tačiau, visą kepimą atliks karštas oras, o ne riebalai. Na, o kadangi, maistas neprisigeria aliejaus ir kitų riebalų, dažnu atveju, jis būna ir kur kas skanesnis, nes yra išlaikomas natūralus, tikras jo skonis. Tad, galime teigti ir tai, kad karšto oro gruzdintuvėje paruoštas maistas bus kur kas sveikesnis nei tas, kurį ruoštumėme standartinėje gruzdintuvėje ar keptumėme keptuvėje. Mažiau riebalų - mažiau kalorijų.

Ką galima paruošti karšto oro gruzdintuvėje?

Karšto oro gruzdintuvė yra tikrai universalus ir praktiškas virtuvinis įrenginys. Jo universalumas pasireiškia tuo, kad jame galima kepti įvairiausius patiekalus. Kepta vištiena, sparneliai, bulvės, užkandžiai - puikus to pavyzdys. Maisto išorė visada bus traški, o vidus - neperkepęs. Tačiau, karšto oro gruzdintuvė gali ne tik gruzdinti, o ir padeda iškepti daugybę kitų patiekalų. Kadangi, savo veikimu ji primena orkaitę, karšto oro gruzdintuvėje puikiai iškeps žuvis, daržovės, pica ar net duona. Taip pat, šį prietaisą galima naudoti ir kaip įrenginį maisto pašildymui. Na, o geriausia karšto oro gruzdintuvės ypatybė yra ta, kad gaminant maistą visiškai nereikia aliejaus. Žinoma, yra produktų, kuriuos būtina lengvai patepti riebalais, tačiau, iš esmės, šis prietaisas veikia be riebalų pagalbos. Tad, maistas bus paruoštas ir iškeptas ne tik tolygiai, greitai, bet ir sveikai. 

Skirtingi karšto oro gruzdintuvių tipai 

Karšto oro gruzdintuvės gali būti skirtingų tipų, kaip ir įvairūs kiti virtuviniai įrenginiai. Pavyzdžiui, daugiafunkciniai virtuviniai kombainai iš varle.lt, pasižymi skirtingais dydžiais, funkcijomis ir ypatybėmis. Lygiai taip pat, skirtingos būna ir karšto oro gruzdintuvės. Standartinėmis laikomos tos karšto oro gruzdintuvės, kurios turi cilindro formos pagrindą su krepšeliu, maistui dėti, kepti. Tai tarsi mažas robotas, kuris puikiai tiks daugeliui žmonių ir daugeliui piniginių. Dažniausiai, šio tipo gruzdintuvės turi skaitmeninius valdiklius arba rankinius mygtukus. Taip pat, galima rasti ir tokių modelių, kurie turi du, atskirus kepimo skyrelius. Negana to, standartinės karšto oro gruzdintuvės nėra itin brangios. Kitas tipas - karšto oro gruzdintuvė - krosnelė. Šio tipo gruzdintuvės atrodo ir veikia panašiai kaip ant stalviršio dedama krosnelė, skrudintuvas ar mini orkaitė. Toks įrenginys leidžia paruošti daug daugiau patiekalų, tačiau, dėl savo didesnio dydžio, dažnu atveju, veikia lėčiau nei standartinės oro gruzdintuvės. Galiausiai, rinkoje galima rasti ir karšto oro gruzdintuvių bei daugiafunkcinių puodų - viename. Tai itin universalus prietaisas, kuris leidžia maistą ne tik gruzdinti, bet ir greitai trioškinti, naudojant aukštą slėgį, karštus garus. Dažnu atveju, būtent tokie oro gruzdintuvių modeliai yra brangiausi.

Varle.lt svetainėje rasite itin didelį ir įvairių karšto oro gruzdintuvių pasirinkimą bei pačias draugiškiausias kainas. Apsilankykite - tikime, kad rasite tokią virtuvinį prietaisą, kurio jums reikia labiausiai! 

 

Atgal