VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.09.09. Oršos mūšio 508-osioms metinėms – konferencija apie kovą prieš maskolių imperializmą Konferencija „Kartu kovoje prieš Maskvos imperializmą: tada ir dabar“

Rugsėjo 8 d. Vilniaus miesto rotušėje vyko tarptautinė konferencija skirta Oršos mūšio 508-osioms metinėms „Kartu kovoje prieš Maskvos imperializmą: tada ir dabar“.

Konferencijos dalyviai aptarė istorines pamokas ir gilinosi į Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą keliamus iššūkius.

Pranešimą skaito Oleksijus Arestovičius, Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas

Pranešimą skaito Valdas Rakutis

Pergalė Oršos mūšyje įrodo, kaip svarbu yra suvienyti pajėgas ir bendradarbiauti norint atremti Maskvos imperialistinę agresiją. Ši pergalė padėjo stabilizuoti padėtį rytuose, o Lietuva įtvirtino savo poziciją, kaip Vakarų civilizacijos gynybos bastionas. Oršos mūšio metu lietuviai kartu su sąjungininkais sutriuškino žymiai gausesnes maskolių pajėgas, panaudodami apgaulingą manevravimą, artilerijos pasalą, kompleksišką persikėlimą per vandens kliūtį naudojant pontoninius tiltus.

Pranešimus konferencijoje skaitė Oleksijus Arestovičius, Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas, JAV gynybos atašė Lietuvoje plk. ltn. Stefani Lin Boug (Stephanie Lynn Baugh) ir prof. Valdas Rakutis, istorikas, Lietuvos Respublikos Seimo narys.

 

 

Atgal