VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.09.22. Kitų metų valstybės biudžetas Seimui bus pateiktas spalio 11 d.

2023 metų valstybės biudžeto projekto pateikimas Seime planuojamas jau spalio 11 d.

Kadangi šiais  metais Vyriausybė ketina pateikti šį dokumentą anksčiau nei įprastai, trečiadienį Seimo valdyba pakoregavo Seimo plenarinių  posėdžių grafiką.

 

Pasak Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Jurgio Razmos, po projekto pateikimo jį svarstys Seimo komitetai ir frakcijos. Tuo metu eiliniai Seimo plenariniai posėdžiai nerengiami.

 

Seimo Statutas numato, kad Vyriausybė, sudariusi kitų metų valstybės biudžeto projektą, ne vėliau kaip iki spalio 17 dienos pateikia jį Seimui. Šiam dokumentui nagrinėti komitetuose ir frakcijose skiriama ne mažiau kaip 15 dienų.

 

Valstybės biudžeto projektas nesvarstomas ir nepriimamas skubos ar ypatingos skubos tvarka, išskyrus atvejus, kai tai būtina nepaprastosios padėties įvedimo tikslams pasiekti ar valstybės gynybai, kitoms gyvybiškai svarbioms valstybės funkcijoms mobilizacijos ar karo padėties metu atlikti.

 

Komitetai, frakcijos ir Seimo nariai visose valstybės biudžeto projekto svarstymo stadijose gali siūlyti didinti projekte numatytas išlaidas tik nurodydami šių išlaidų finansavimo šaltinius.

 

Iki lapkričio 25 dienos valstybės biudžeto projektas turi būti apsvarstytas Seimo posėdyje.

 

Ne vėliau kaip per 15 dienų nuo valstybės biudžeto projekto pirmojo svarstymo skiriamas antrasis svarstymas, jo metu Vyriausybė pateikia pagal gautus pasiūlymus ir pastabas pataisytą projektą.

 

Apsvarstęs ir priėmęs sprendimus dėl pasiūlymų ir pataisų, Seimas turi balsuoti dėl viso valstybės biudžeto projekto.

 

2022 metų valstybės biudžeto projektas Seimui buvo pristatytas penai spalio 19 d.

 

2021 metų gruodžio 14 d. Seimas tik per plauką patvirtino 2022 m. valstybės biudžeto projektą – balsavime nedalyvavo beveik visi opozicijos parlamentarai.

 

Atgal