VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.10.18.Ministrė Pirmininkė su oficialiu vizitu vyks į Japoniją

 

Spalio 25-28 d. Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė su oficialiu vizitu lankysis Japonijoje, kur susitiks su šalies Ministru Pirmininku Fumio Kishida, ūkio, prekybos ir pramonės ministru Yasutoshi Nishimura, Japonijos verslo federacijos atstovais, dalyvaus Lietuvos ir Japonijos maisto verslo forume ir aukštųjų technologijų verslo renginyje.

 

Vyriausybės vadovė taip pat dalyvaus susitikime su Tokijo užsienio studijų universiteto akademine bendruomene bei šiame universitete skaitys paskaitą, lankysis medicinos tyrimų centre, dalyvaus Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių šimtmečiui skirtame minėjime, duos interviu Japonijos žiniasklaidos leidiniams.

 

Vizito metu daugiausiai dėmesio numatoma skirti Lietuvos ir Japonijos dvišalio bendradarbiavimo stiprinimui, bendradarbiavimui inovacijų, gyvybės mokslų, žemės ūkio pramonės ir kitose srityse, o taip pat globaliai saugumo situacijai, sankcijų Rusijai ir paramos Ukrainai klausimams, abiejų šalių bendradarbiavimui tarptautinėse organizacijose.

 

 

Atgal