VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.11.03.JAV: vyksta pokalbiai dėl Bideno ir Xi Jinpingo susitikimo G20 konferencijoje

JAV ir Kinija darbiniu lygiu rengiasi galimam savo prezidentų Joe Bideno ir Xi Jinpingo susitikimui G20 viršūnių konferencijoje Balyje lapkričio mėnesį. Abiejų pusių komandos vis dar derina galimo susitikimo sąlygas, sakė JAV Nacionalinės saugumo tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby‘is.

Tačiau kol kas konkrečių susitarimų esą nėra. J. Kirby‘is taip pat nepasakė, kiek tikėtina, kad galiausiai susitikimas iš tikrųjų įvyks. Tačiau jis pabrėžė, kad abu prezidentai jau penkis kartus kalbėjosi tarpusavyje. „Taigi komunikacijos kanalai tarp prezidentų Joe Bideno ir Xi Jinpingo išlieka atviri“, - pridūrė pareigūnas.

Xi Jinpingas / AP nuotr.

G20 viršūnių susitikimas lapkričio viduryje vyks Indonezijos Balio saloje. Galimo J. Bideno ir Xi Jinpingo susitikimo nekantriai laukiama. Abiejų šalių santykiai yra įtempti. J. Bideno vyriausybė laiko Kiniją didžiausiu geopolitiniu iššūkiu.

Naujoje JAV nacionalinio saugumo strategijoje, kuri paskelbta spalio viduryje, sakoma, kad Pekinas nori išplėsti savo įtakos sferą Indijos ir Ramiojo vandenyno regione ir tapti pirmaujančia pasaulio galybe.

Atgal