VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.11.06. Prezidentas vyks į JT klimato konferenciją

Prezidentas Gitanas Nausėda lapkričio 7–8 dienomis dalyvaus 27-osios Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijos (COP27) pasaulio vadovų aukščiausio lygio susitikime Egipte.

Gitanas Nausėda | R. Dačkaus nuotr.

COP27 susitikime bus siekiama pažangos derybose dėl ilgalaikio prisitaikymo prie klimato kaitos tikslo įgyvendinimo inicijuojant daugiau veiksmų ir programų, taip pat – ambicingesnių nacionaliniu lygiu nustatytų įsipareigojimų siekiant ilgalaikio 1,5 °C temperatūros apribojimo tikslo.

Pasaulio vadovai Egipte taip pat aptars tarptautinio klimato kaitos finansavimo planus, bus siekiama proporcingai paskirstyti klimato kaitos finansavimo lėšas klimato kaitos švelninimo ir prisitaikymo priemonėms.

Lietuvos vadovas COP27 aukščiausio lygio susitikime kreipsis į pasaulio lyderius. Savo kalboje Prezidentas pristatys Lietuvos tikslus ir nacionaliniu lygmeniu vykdomas priemones siekiant mažinti poveikį aplinkai ir prisidėti prie globalaus klimato kaitos stabdymo. Prezidentas taip pat dalyvaus apskritojo stalo diskusijoje, skirtoje žaliojo vandenilio tematikai, turės dvišalių susitikimų.

Atgal