VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.11.14. Vyriausybė pritarė pataisytam VTĮ projektui

 

Vyriausybė pritarė patikslintam Valstybės tarnybos įstatymo (VTĮ) ir su juo susijusių įstatymų projektų paketui. Vidaus reikalų ministerija atsižvelgė į Seimo Teisės departamento išvadą ir patikslino Valstybės tarnybos įstatymo dalį dėl tarnautojams keliamų nepriekaištingos reputacijos reikalavimų.

Bendradarbiaujant su Teisingumo ministerijos ir Vyriausybės kanceliarijos Teisės grupės specialistais Valstybės tarnybos įstatyme patikslintos nuostatos, susijusios su nepriekaištingos reputacijos reikalavimais valstybės tarnautojams taip, kad neliktų prieštaravimų Konstitucijai.

Atsižvelgiant į naujausią Konstitucinio Teismo nutarimą, nepriekaištingos reputacijos reikalavimai bus diferencijuojami pagal nusikalstamos veikos pavojingumą, pobūdį, atsižvelgiama į atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės pagrindus, tai pat užimamas pareigas – įstaigų vadovams nustatomi aukštesni nepriekaištingos reputacijos reikalavimai.

„Atsižvelgę į naujausią Konstitucinio Teismo nutarimą pakoregavome VTĮ nuostatas dėl nepriekaištingos reputacijos. Tikimės, jog šis ypatingos svarbos pokyčio projektas artimiausiu metu bus pateiktas Seimui svarstyti“, – teigia vidaus reikalų viceministrė Sigita Ščajevienė.

Vidaus reikalų ministerijos pateiktuose siūlymuose numatytos priemonės įsisenėjusių problemų sprendimui ir valstybės tarnybos efektyvumo didinimui. Tobulinti valstybės tarnybą numatoma penkiomis kryptimis: sustiprinti vadovų korpusą, ugdyti reikiamus valstybės tarnautojų gebėjimus, valstybės tarnautojų veiklą orientuoti į rezultatus, sukurti naują darbo užmokesčio apmokėjimo sistemą ir įkurti Viešojo valdymo agentūrą.

 

Atgal