VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.11.18. Daugiau nei 100 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos Vokietijoje rado nuolatinį darbą

Vokietijos federalinės įdarbinimo agentūros duomenimis, daugiau nei 100 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos atvykę į Vokietiją rado nuolatinį darbą.

Paskelbti duomenys rodo, kad rugpjūtį socialiai apdrausti dirbo 109 tūkst. ukrainiečių, o spalį 96 tūkst. lankė integracijos kursus. Spalio 13 d. Federalinėje įdarbinimo agentūroje iš viso buvo registruoti 609 tūkst. Ukrainos piliečių, 204 tūkst. jų – vaikai. Spalio mėnesio užimtumo duomenų kol kas nėra, tačiau apytikslis vertinimas rodo, kad daugiau nei ketvirtadalis darbingo amžiaus pabėgėlių iš Ukrainos galėjo rasti nuolatinį darbą.

 Pabėgėliai iš Ukrainos

Atlikęs nereprezentatyvią apklausą, kurioje dalyvavo kiek mažiau nei 1500 pabėgusių ukrainiečių, Miunchene įsikūręs „Ifo“ institutas pranešė, kad penktadalis teigė radę darbą. Daugiau nei pusė sakė, kad yra aukštesnės kvalifikacijos nei būtina jų darbui. „Ukrainiečių pabėgėlių noras dirbti yra labai didelis“, – komentavo „Ifo“ tyrėja Tetjana Pančenko. „Ifo“ duomenimis, dauguma apklaustųjų norėjo likti Vokietijoje ateinančius dvejus metus. Geras trečdalis norėjo grįžti į Ukrainą.

Atgal