VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2022.11.23.2023 m. valstybės biudžetas – skydas Lietuvos žmonėms ir verslui

Seime patvirtintas Finansų ministerijos parengtas 2023 metų valstybės biudžeto projektas, tapsiantis skydu apsaugoti Lietuvos žmones ir verslą nuo energijos kainų augimo šoko, sukursiantis sąlygas pajamų didėjimui, papildomam krašto saugumui ir investicijoms šalies ateičiai. Valstybės biudžeto projektas iš esmės nepasikeitė nuo pirminio varianto, o Vyriausybės sprendimu papildytas lėšomis Lietuvos šaulių sąjungai stiprinti.

„Patvirtintas kitų metų biudžetas – racionalus ir atsižvelgiantis į pamatuotas valstybės galimybes ir į ateities neapibrėžtumus. Nepaisant pastarųjų, biudžete išsaugoti svarbiausi Vyriausybės ilgalaikiai įsipareigojimai ir numatytos priemonės energetinių, ekonominių iššūkių gyventojams ir verslui sušvelninimui, kaip ir įsipareigojimai Lietuvos ateičiai – saugiai, tvaraus augimo ir aukštą pridėtinę vertę kuriančiai“, – sakė Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Seime patvirtintas ateinančių metų biudžetas nepakeitė savo tikslo – tapti skydu apsaugant žmones ir Lietuvos verslą nuo supančių geopolitinių ir ekonominių iššūkių. Biudžete prioritetą skyrėme energijos kainų augimo poveikio sušvelninimui, žmonių perkamosios galios apsaugojimui ir stiprinimui išliekančio neapibrėžtumo kontekste, sparčiau didiname senatvės ir šalpos pensijas, mažiname dirbančiųjų apmokestinimą. Papildomai įtraukėme tik lėšas Lietuvos šaulių sąjungai – naujiems tikslams ir papildomiems įgaliojimams įgyvendinti prisidedant prie šalies saugumo stiprinimo, – sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė. – Taip pat kitais metais reikšmingai didinsime atlyginimus ne tik mokytojams, mokslininkams, medikams, statutiniams pareigūnams, viešojo sektoriaus tarnautojams, bet ir mažiausias pajamas uždirbantiems. Galvodami ne tik apie būtinas priemones, bet ir ilgalaikius sprendimus – investuosime lėšų energetiniam Lietuvos saugumui užtikrinti, taip pat beveik 3 mlrd. eurų – tvariam augimui, žaliai, skaitmeninei bei aukštos pridėtinės vertės ekonomikai, mokslo ir inovacijų sinergijai, švietimo susitarimo įgyvendinimui“.

Atgal