VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2023.01.24. Matavimo įrankiai - kaip teisingai prižiūrėti?

Be tinkamai veikiančių matavimo įrankių gali nepavykti tinkamai atlikti darbo, todėl labai svarbu, kad matavimo įrankiai būtų optimalios būklės. Kai kurie iš šių įrankių gali būti labai jautrūs, o dėl nedidelių sąlygų svyravimų jie gali sutrikti ir duoti netikslius rezultatus. Labai svarbu, kad prižiūrėtumėte įrankius tinkamai, kad prailgintumėte jų tarnavimo laiką.


 

Kokia yra matavimo įrankio priežiūros svarba

Padidinkite tikslumą: jei matavimo ir žymėjimo įrankiai nėra tinkamai prižiūrimi, greičiausiai laikui bėgant jie pradės rodyti netikslius matmenis. Kai kurie iš šių įrankių atlieka itin tikslius matavimus, todėl net nedideli pakeitimai gali turėti įtakos matavimų tikslumui. Įvairūs veiksniai gali turėti įtakos matavimo įrankio tikslumui: nuo netinkamos laikymo temperatūros iki fizinių pažeidimų dėl jo nukritimo. Kadangi pažeidimai ar netinkama priežiūra gali turėti įtakos tikslumui, labai svarbu, kad būtumėte atsargūs ir tinkamai juos prižiūrėtumėte. Matavimo prietaisai laikui bėgant taip pat gali natūraliai nukrypti nuo kalibravimo, todėl reguliarus matuoklio kalibravimas yra būtinas.

Prailginkite įrankių tarnavimo laiką

Tinkamas rūpinimasis įrankiais taip pat prailgina jų tarnavimo laiką.

Tinkamai prižiūrint, daugelis matavimo priemonių gali jums tarnauti ilgą laiką. Kai dedate instrumentą į saugojimo vietą, įsitikinkite, kad vieta yra gerai apsaugota nuo ardančių elementų. Nelaikykite tiksliųjų instrumentų stalčiuje ten, kur jie gali stumdytis vienas į kitą; vietoj to atskirkite instrumentus vienas nuo kito naudodami skirstytuvus arba įdėkite juos į paminkštintus dėklus. Venkite dėti instrumentus vieną ant kito, nebent jie yra gerai apsaugoti. Jei dirbate aplinkoje, kurioje vibracija kelia problemų, matavimo prietaisus laikykite kuo toliau nuo vibracijos ir judėjimo. Laikui bėgant dėl ​​šių jėgų jūsų instrumentai gali lėtai iškristi iš kalibravimo. Be to, jei saugojimo vieta yra drėgna, būtinai naudokite drėgmės šalinimo būdus, kurie gali padėti sumažinti drėgmę. Silikagelio paketai, dedami į stalčius arba sandėliuojant oro kondicionierių, taip pat gali labai sumažinti aplinkos drėgmę. Jei oro kondicionavimas neįmanomas, apsvarstykite galimybę investuoti į sausintuvą, kuris išdžiovintų orą iki tinkamo lygio.


 

Tačiau be tinkamos priežiūros jūsų matavimo įrankiai greičiau suges ir turėsite juos anksčiau pakeisti. Netinkama priežiūra padidina riziką, kad įrankis suges vidury darbo arba pamažu taps mažiau efektyvus, todėl sumažės jūsų darbo efektyvumas ir tikslumas.

Mažesnės išlaidos

Laikydamiesi tinkamų priežiūros procedūrų ilgainiui galite sumažinti išlaidas. Įrankius teks keisti rečiau, o tai reiškia, kad investuodami į kokybiškus instrumentus gausite daugiau naudos.


 

Jau žinote, kaip tinkamai prižiūrėti savo įrankius, kad jie jums tarnautų ilgiau ir nesugestų. Jei jums domintų įsigyti daugiau įrankių, tokių kaip prietaisas kampams matuoti ar jums reiktų tam tikrų staliaus matavimo įrankių, apsilankykite mūsų internetinėje parduotuvėje https://specialist.lt/ ir užsisakykite jau šiandien!
 

Atgal