VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2023.03.27. Apple iPhone pakrovėjai: kurį pasirinkti?

 

Išmanieji telefonai jau seniai tapo neatskiriama gyvenimo dalimi, o be jų neįsivaizduojame savo kasdienybės. Jie padeda mums atlikti kasdienes užduotis – nuo vaizdo skambučių, žinučių rašymo ir naršymas internete ir socialiniuose tinkluose. Visi šie veiksmai naudoja elektros energiją iš telefono baterijos. Telefonui įkrauti galima naudoti laidinius arba belaidžius pakrovėjus, šiame straipsnyje aptarsime abejas šias įkroviklių rūšis.

 

Belaidis įkrovimas ir jo privalumai

 

Belaidis įkrovimas – tai toks įkrovimas, kuris nereikalauja laidu prijungti telefoną prie įkroviklio. Vietoj to, jis naudoja magnetinius laukus elektros energijos perdavimui. Dažniausiai naudojama belaidžio įkroviklio rūšis yra magnetinė plokštelė, ant kurios dedamas telefonas. Belaidžio įkroviklio privalumai:

 

  • Patogus naudojimas. Belaidžiai įkrovikliai leidžia įkrauti įrenginį bet kur ir bet kada, nesijaudinant dėl laidų;

  • Universalus naudojimas. Tą patį belaidį įkroviklį galima naudoti tiek Apple, tiek Android įrenginiams;

  • Saugesnis ryšys. Kadangi įkrovimas nereikalauja jokių laidų, nėra korozijos tikimybės. Be to, mažesnė elektros gedimų rizika;

  • Patvarumas. Belaidžio įkroviklio nereikia prijungti, todėl krovimo lizdai nesusidėvi. Jeigu pakaitomis naudojate belaidį įkroviklį ir įkroviklį su laidu, krovimo lizdas telefone taip pat mažiau susidėvi;

  • Automatinis išsijungimas. Kai baterija pilnai įkrauta, belaidis įkroviklis automatiškai išsijungia. Taip taupoma elektros energija ir telefonas neperkaista.

 

Visi naujausi Apple iPhone modeliai, tokie kaip iPhone 13 Pro Max, palaiko belaidį įkrovimą. Ne visi „Android“ įrenginiai palaiko belaidį įkrovimą. „Samsung Galaxy S22“, „S22+“ ir „Ultra“ turi belaidžio įkrovimo galimybes. Kaip ir „Google Pixel 6“ ir „Pixel 6 Pro“.

 

Įkrovimas su laidu ir jo privalumai

 

Tai tradicinis įkrovimo būdas, kuris naudoja įkroviklius ir laidus. Šiais laikais dauguma įkroviklių turi laidus su C-type jungtimi, kuri yra mažesnė, galingesnė ir palaiko greitąjį įkrovimą. Įkroviklio su laidu privalumai:

 

  • Didesnis įkrovimo greitis. Tai yra vienas iš didžiausių įkroviklio su laidu privalumų. Skaičiuojama, kad per pusvalandį įkroviklis su laidu įkrauna bateriją apie 17%. Greitasis įkrovimas įkrauna dar daugiau;

  • Galimybė naudotis telefonu krovimo metu. Įkrovikliai su laidu yra patogūs, nes galima naudotis telefonu krovimo metu. Be to, ilgi krovimo laidai leidžia tai daryti dar lengviau;

  • Efektyvesnis krovimas. Įkrovimas su laidu yra greitesnis, nes užtikrina stabilesnę elektros energijos srovę;

  • Lengvai nešiojamas. Kadangi įkroviklis su laidu yra mažas, jį galima įsidėti į rankinė ar kuprinę ir naudoti bet kur, kur yra elektros lizdas.

 

Jeigu renkatės telefono įkroviklį, galimai girdėjote mitą, kad belaidis įkrovimas yra kenksmingas. Tai netiesa, nes belaidžiai įkrovikliai automatiškai išsijungia, kai įrenginys įkrautas. Be to, jie sumažina įkrovimo greitį, jei aptinkamas per didelis generuojamas karštis. Tiesa, pasakyti, kuris įkrovimo būdas yra geresnis, neįmanoma – abu jie turi savo privalumų. Įvairius tiek belaidžius, tiek laidinius Apple pakrovėjus rasite čia.

Atgal