VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2023.04.27. Lankstumo ir atskaitomybės pusiausvyra darbuotojų valdyme

 

Vis didėjantis nuotolinio darbo populiarumas pakeitė personalo valdymo būdus. Dabar įmonių vadovai turi suderinti nuotolinio darbo lankstumą ir atskaitomybę. Bene didžiausias iššūkis jiems – užtikrinti, kad visi komandos nariai, dirbantys tiek biure, tiek nuotoliniu būdu, veiksmingai dirbtų kartu siekdami tų pačių tikslų. Įgyvendinti tai – tikrai įmanoma. Taigi, pateikiame keletą patarimų, kaip suderinti lankstumą ir atskaitomybę valdant nuotoliniu būdu ir biure dirbančius darbuotojus.

 

Aiškiai informuokite apie lūkesčius

Visiems darbuotojams, nesvarbu, ar jie dirba biure, ar nuotoliniu būdu, aiškiai nurodykite savo lūkesčius. Užtikrinkite, kad visi komandos nariai žinotų projektų tikslus, terminus ir laukiamus rezultatus. Tai padės dirbti sklandžiau ir produktyviau.

 

Sudarykite aiškų bendravimo planą

 

Sukurkite aiškų bendravimo planą, kuriame būtų nurodyta, kaip ir kada darbuotojai bendraus tarpusavyje. Įvertinkite, kaip dažnai jie bendraus su savo vadovu ir komanda ir kokias priemones (el. paštą, specialias komunikacijos platformas) naudos bendravimui.

 

Nustatykite reguliarias patikras

 

Nustatykite reguliarias darbuotojų (dirbančių tiek biure, tiek nuotoliniu būdu) patikras, kad gautumėte grįžtamąjį ryšį apie jų veiklą ir spręstumėte bet kokius rūpimus klausimus ar problemas. Šie kontroliniai susitikimai gali padėti užtikrinti, kad visi darbuotojai laikytųsi tos pačios nuomonės ir veiksmingai dirbtų kartu.

 

Skatinkite bendradarbiavimą

 

Skatinkite nuotoliniu būdu ir biure dirbančių darbuotojų bendradarbiavimą, naudodami tokias priemones kaip vaizdo konferencijos, trumposios žinutės ir bendra dokumentų saugykla. Tai gali padėti užtikrinti, kad visi kartu jie siektų tų pačių tikslų ir tai darytų efektyviai. Vienas iš bendradarbiavimo skatinimo būdų gali būti ir personalo valdymo programa su darbuotojų savitarna, kuri suteikia personalui didesnę savikontrolę.

 

Būkite lankstūs

 

Pasistenkite būti lankstūs su savo darbuotojais: leiskite jiems dirbti iš namų, kai reikia, arba suteikite jiems lanksčias darbo valandas. Tai gali padėti pagerinti jų darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą ir padidinti pasitenkinimą darbu. Taigi, tikėtina, kad tokie darbuotojai bus lojalesni.

 

Norint sukurti produktyvią ir darnią komandą, labai svarbu suderinti lankstumą ir atskaitomybę valdant nuotoliniu būdu ir biure dirbančius darbuotojus. Tai vienas iš jūsų įmonės tikslų? Tuomet pasinaudoję pateiktais patarimais, galite užtikrinti, kad visi komandos nariai, nesvarbu, ar jie dirba biure, ar nuotoliniu būdu, veiksmingai dirbtų kartu siekdami tų pačių tikslų.

Atgal