VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2023.04.27. Siuntos į užsienį: kaip užtikrinti jų saugumą?

 

Nusprendėte plėsti savo verslą ar ieškote naujų klientų užsienio šalyse? O galbūt tiesiog norite išsiųsti siuntą draugams ar artimiesiems gyvenantiems užsienyje? Tokiu atveju normalu, kad gali kilti susirūpinimas, ar siunta saugiai pasieks adresatą. Tam, kad nereikėtų dėl to jaudintis, pateikiame kelis patarimus, kaip užtikrinti siuntos saugumą siunčiant ją į užsienį.

 

Tinkama pakuotė

 

Pirmiausia, siunčiant siuntas į užsienį, labai svarbu jas tinkamai supakuoti. Atkreipkite dėmesį, kad pakuotė būtų pritaikyta daiktui ar daiktams, kuriuos siunčiate. Pagal tai rinkitės atitinkamas pakavimo prekes. Pavyzdžiui, jei produktas yra dūžtantis, pakuodami jį, naudokite specialias pakavimo plėveles ir turinio užpildo medžiagas. Taip pat, nepaisant to, ar siunta yra dūžtanti, ar ne, svarbu pasirinkti tinkamą pakuotės dydį. Siunčiamas daiktas turėtų būti tvirtai įstatytas dėžėje ir transportavimo metu nejudėti, taip išlaikant puikią produkto būklę.

Reikalavimų laikymasis

 

Atkreipkite dėmesį ir į tai, kokie reikalavimai taikomi siunčiant siuntas į norimą šalį. Išsiaiškinkite, kokie mokesčiai taikomi tam tikroms siuntoms ir kokia yra jūsų siuntinio vertė. Įprastai išskirtiniai reikalavimai ar mokesčiai taikomi toms siuntoms, kurių vertė yra didelė. Daugiau apie tai galite sužinoti iš siuntos tarnybos, kurios paslaugomis naudojatės. Tiesa, visa reikiama informacija apie siuntoms taikomus reikalavimus dažniausiai pateikiama internete.

 

Formų pildymas

 

Siunčiant siuntas į užsienį, dažnai tenka pildyti įvairias dokumentų formas, kurių galbūt nereikėtų pildyti siunčiant siuntinį savoje šalyje. Lygiai taip pat, kaip ir reikalavimų laikymasis, tokių formų pildymas yra labai svarbus. Tad išsiaiškinkite, kokių jų reikia siunčiant siuntinius į skirtingas šalis, taip pat kokioms siuntoms jų reikia. Įsitikinkite, kad siuntos informacija, kurią pateikiate, yra tiksli ir teisinga. Taip užtikrinsite, kad siuntimas būtų kuo sklandesnis.

 

Siuntimas į užsienį gali pasirodyti sudėtingas procesas, dėl kurio teks nemažai pasukti galvą. Tačiau gerai į jį įsigilinus, saugiai supakavus siuntinį su tinkamomis priemonėmis ir pasirinkus patikimą siuntų tarnybą, viskas gali tapti kur kas paprasčiau. Būtent tam ir pasidalinome šiais patarimais. Tad labai tikimės, kad jie pravers.

Atgal