VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2023.05.14. V. Zelenskis ir popiežius Pranciškus aptarė Ukrainos humanitarinius poreikius

 

Popiežius Pranciškus šeštadienį per privačią audienciją priėmė Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, su kuriuo kalbėjo apie būtinybę padėti „nekaltoms“ konflikto „aukoms“, pranešė Vatikanas.

Per 40 minučių trukusį pokalbį jie aptarė klausimus, susijusius su „humanitarine ir politine padėtimi Ukrainoje, kurią lėmė besitęsiantis karas“, rašoma Vatikano paskelbtame pranešime, kuriame neminimas Rusijos pavadinimas.

86 metų pontifikas patikino V. Zelenskį, kad „nuo pernai vasario“, kai Rusija pradėjo invaziją į kaimyninę šalį, jis „nuolat meldžiasi už taiką“.

„Kartu jie sutarė dėl būtinybės toliau dėti humanitarines pastangas padėti gyventojams. Popiežius ypač pabrėžė neatidėliotiną būtinybę humaniškumo gestų labiausiai pažeidžiamų žmonių, nekaltų konflikto aukų atžvilgiu“, – rašoma pranešime.

Rusijai 2022 metų vasarį pradėjus invaziją į Ukrainą, pontifikas ne kartą ragino siekti taikos Ukrainoje ir beveik kiekvieną savaitę per bendrąją audienciją meldžiasi už karo aukas.

Jis taip pat yra siūlęs tarpininkauti siekiant taikos, nors tai dar nedavė jokių rezultatų, kurie būtų viešai žinomi.

Kiek anksčiau ukrainiečių lyderis Romoje susitiko su Italijos vadovais, įskaitant ministrę pirmininkę Giorgia Meloni (Džordžą Meloni).

Europos Sąjungos ir NATO narėje Italijoje jis lankosi pirmą kartą nuo 2022 metų vasario, kai Rusija pradėjo visapusišką karą prieš jo šalį.

Sekmadienį Ukrainos valstybės vadovas apsilankys Vokietijoje ir susitiks su šios šalies lyderiais, naujienų agentūrai AFP pranešė vyriausybės šaltinis Berlyne.

Ukrainiečių prezidentas į Vokietiją atvyks kitą dieną po to, kai Berlynas pranešė rengiantis naują ginklų paketą Kyjivui, kurio vertė siekia 2,7 mlrd. eurų ir kuris yra didžiausias nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.

Atgal