VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2023.06.03. Premjerė sveikina visus su Sąjūdžio diena

 

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė nuoširdžiai sveikina visus Lietuvos žmones Sąjūdžio įkūrimo 35-ųjų metinių proga.

 

„1988 metų birželio 3 dieną gimė tautinis judėjimas. Tą vasarą mitingų bangos nuvilnijo per visą Lietuvą – Sąjūdis iškart tapo vieninga ir galinga jėga, griaunančia visas abejonių užkardas ir ryžtingai kviečiančia eiti Nepriklausomybės keliu. 

 

Šis iki šiol neregėto masto judėjimas, siekęs tikslų taikiomis priemonėmis, vien tiesos sakymu išardė blogio imperijos pamatus. Visas pasaulis žavėjosi okupuotų šalių žmonių drąsa, ryžtu išsakyti laisvės siekį Baltijos kelyje. Sąjūdžio vedami darniai atėjome į Kovo 11-ąją.

 

Ketvirtą dešimtmetį gyvename laisvoje Lietuvoje, patys kuriame modernią valstybę, didžiuojamės ir džiaugiamės milžiniškais pasiekimais stiprinant tiek demokratiją, tiek ekonomikos pamatus.

 

Šiandien Lietuva ir visas laisvasis pasaulis vėl susibūrė į sąjūdį – į kovą už Ukrainos valstybę. Jau antrus metus tęsiasi kraupi Rusijos agresija prieš šią nepriklausomą šalį. Šis karas  – priminimas,  kad laisvė nėra dovana, kad turime ją ne tik vertinti, bet ir visomis išgalėmis ginti. Todėl galime ir privalome padaryti viską, kad imperinės užmačios būtų sutramdytos ir karo nusikaltėliai gautų ko nusipelnę. 

 

Minėdami Sąjūdžio dieną turime progą dar sykį apmąstyti laisvės kainą. Vyriausybės vardu nuoširdžiai sveikinu Sąjūdžio įkūrėjus, bendražygius, visus, kurie toliau dirba Tėvynei. Lietuvos kelyje neturime teisės suklupti, eikime juo drąsiai ir vieningai kaip anuomet, prieš 35-erius metus. Su Sąjūdžio diena!“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

Atgal