VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2023.06.15. Kaip pasirinkti tinkamą oro kondicionavimo sistemą savo namams ar įmonei?

 

 

 

Karšto ir drėgno klimato sąlygomis oro kondicionavimo sistema yra būtina, kad namuose ir įmonėse būtų jauku. Tačiau išsirinkti jūsų poreikius atitinkančią oro kondicionavimo sistemą gali būti nelengva užduotis, nes rinkoje yra tiek daug pasirinkimo ir skirtingomis savybėmis pasižyminčių gaminių ir įrangos, kad gali apsisukti galva ieškant to tinkamiausio. Šiame straipsnyje e-aquajazz.lt ekspertai aptaria, į ką atkreipti dėmesį ir apie ką reikėtų pagalvoti, renkantis tinkamiausią jūsų poreikių atitinkančią oro kondicionavimo sistemą namams ar verslui.

 

1.Įvertinkite savo poreikius

 

Pirmasis žingsnis renkantis tinkamą oro kondicionavimo sistemą - nustatyti savo vėsinimo poreikius. Jūsų namų ar verslo vėsinimo poreikiai priklausys nuo įvairių veiksnių, pavyzdžiui, patalpų dydžio, žmonių skaičiaus, izoliacijos ir klimato, kuriame gyvenate. ŠVOK specialistas gali atlikti apkrovos apskaičiavimą ir nustatyti, kokio dydžio oro kondicionavimo sistemos jums reikia.

 

 

2.Apžvelkite oro kondicionavimo sistemų tipus

 

Labiausiai paplitę oro kondicionavimo sistemų tipai yra šie:

 

 Centrinė oro kondicionavimo sistema: Tai populiariausias oro kondicionavimo sistemų tipas namams ir įmonėms. Joje vėsiam orui paskirstyti po visą pastatą naudojami ortakiai.

 

 Bekanalė mini padalinta sistema: Ši sistema tinka pastatams, kuriuose nėra ortakių. Ją sudaro lauko įrenginys ir vienas ar daugiau vidinių įrenginių, kurie gali būti montuojami ant sienos arba lubų.

 

 Langiniai oro kondicionieriai: Šie įrenginiai tinka nedidelės kvadratūros kambariuose ir montuojami lange.

 

 Nešiojamieji oro kondicionieriai: Šiuos įrenginius lengva pernešti ir jie tinka mažoms patalpoms.

 

 

3. Įvertinkite energijos vartojimo efektyvumą

 

Renkantis oro kondicionavimo sistemą svarbu atsižvelgti į jos energijos vartojimo efektyvumą. Efektyviai energiją naudojančios sistemos ilgainiui gali padėti sutaupyti jūsų sąskaitas už energiją. Ieškokite oro kondicionavimo sistemų, turinčių aukštą SEER (sezoninio energijos vartojimo efektyvumo koeficientas) reitingą. Kuo aukštesnis SEER rodiklis, tuo efektyvesnis sistemos energijos vartojimo efektyvumas.

 

 

4. Savalaikė techninė priežiūra ir remontas

 

Kad oro kondicionavimo sistemos veiktų efektyviai, joms reikalinga reguliari priežiūra. Ieškokite sistemų su lengvai pasiekiamais filtrais, kuriuos galima išvalyti arba pakeisti. Be to, įsitikinkite, kad renkatės patikimo gamintojo, kuris pasižymi gera patikimumo reputacija, sistemą. Jei kas nors sugestų, norite būti tikri, kad sistemą galėsite greitai ir lengvai suremontuoti.

 

 

5. Atsižvelkite į kainos ir kokybės santykį

 

Renkantis oro kondicionavimo sistemą visada svarbu atsižvelgti į kainą. Nors gali kilti pagunda rinktis pigiausią turimą sistemą, svarbu nepamiršti, kad kokybė turi savo kainą. Ieškokite sistemų, kurios užtikrina gerą kainos ir našumo pusiausvyrą.


 

Atgal