VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2023.06.20. Oficialiai pradedama 16 km ilgio „Via Balticos“ ruožo rekonstrukcija

 

Marius Skuodis

Susisiekimo ministras

Išskirtinė diena - oficialiai pažymėjome dar 16 km visiškai naujos Via Baltica automagistralės nuo Marijampolės iki Lenkijos sienos statybų pradžią (planuojama darbų pabaiga - kitų metų ruduo)!

Pridėjus jau vykstančius darbus 12 km atkarpoje (planuojama pabaigti jau šį rudenį), iš viso tuoj matysime gimstančią keturių juostų automagistralę beveik 30 km vientisame ruože vienu metu, ko atkurtos nepriklausomybės laikotarpiu nėra buvę.

Iki metų pabaigos lieka pradėti statybas likusiems apie 12 km prie Lenkijos sienos ir tuomet 2025 m. nuo Kauno (ar Vilniaus) iki pat Varšuvos galėsime važiuoti vientisa automagistrale (Lenkija visus savo darbus pabaigs panašiu metu).

Tai vienas intensyviausių kelių Lietuvoje, kartu itin svarbus kariniam mobilumui (vien šiandien važiuodami matėme atvykstančią vokiečių karinę techniką). Be to, tai ir mūsų pagrindinė kelių jungtis su Vakarais.

Keletas skaičių įsivaizdavimui, ką iš tiesų reiškia tie beveik 30 km naujos automagistralės: šalia bus nutiesta beveik 80 km jungiamųjų kelių, pastatyta 15 tiltų/viadukų, 3 tuneliniai pravažiavimai, 1 aukščiausių standartų poilsio aikštelė lengviesiems automobiliams ir vilkikams (su dušais ir kt.) ir net 1 tiltas gyvūnams.

Kitaip sakant, šie ir kiti metai - automagistralių metai. Automagistralių į Vakarus!

Ačiū visiems už milžinišką darbą pasiekiant šį etapą ir didelės sėkmės rangovams įgyvendinant projektus pagal užsibrėžtus terminus!

 

Atgal