VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2023.07.01. V. Uspaskichas ir J. Blažytė finansiškai prisidėjo kuriant „nesisteminių nuomonių“ portalą

 

Šiemet Lietuvoje startavusio socialinio tinklo „77.lt“ puslapio kūrimas buvo finansuotas europarlamentaro Viktoro Uspaskicho ir jo buvusios žmonos Jolantos Blažytės įmonių lėšomis, skelbia portalas LRT.

Kaip skelbiama, naujame socialiniame tinkle susibūrė veikėjai, socialiniuose tinkluose platinę dezinformaciją apie pandemiją, skiepus, Rusijos sukeltą karą Ukrainoje. 

Anot LRT, kvietimuose jungtis skelbta, kad tai pirmas socialinis tinklas, kuriame nebus cenzūros ir profilių blokavimo dėl kitokios nuomonės, nebus faktų tikrintojų, kurie neva neleidžia užtikrinti nuomonių įvairovės ir viešinti „sistemai nepalankių faktų“. 

Naująjį tinklą viešino verslininkas Ugnius Kiguolis, kuris buvo viešosios įstaigos „Petys į petį“ steigėjas. Šiuo metu informacijos apie įstaigos sąsajas su portalu „77.lt“ nebėra, tačiau veiklos ataskaitoje nurodoma, kad 2021 metais buvo suburta komanda, parengta techninė dalis, pradėtas kurti puslapis. 

Šiuos darbus, kaip rodo viešosios įstaigos ataskaitos, finansavo V. Uspaskichas ir jo buvusi žmona J. Blažytė.

Bendrai per dvejus metus nuo 2020-ųjų V. Uspaskicho ir J. Blažytės valdomos bendrovės „77.lt“ kuriančią viešąją įstaigą parėmė beveik 200 tūkst. eurų. Praėjusių metų finansinių ataskaitų įmonė „Petys į petį“ dar nepateikė.

Anot LRT, minėtos įmonės direktoriumi birželį tapo Dobilas Sinkevičius, asociacijos „Lietuvos šeimų sąjūdis“ tarybos narys. Jis prisidėjo prie Didžiojo šeimos gynimo maršo organizavimo 2021 metais. 

Atgal