VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2023.07.03. P. Gražulis kreipėsi į prokuratūrą, prašydamas iškelti Seimo nariui M. Maldeikiui baudžiamąją bylą dėl šmeižto

Seimo marys Petras Gražulis kreipėsi į prokuratūrą, prašydamas iškelti Seimo nariui M. Maldeikiui baudžiamąją bylą dėl jo įrašo feisbuke, kuriame M. Maldeikis teigia, kad P. Gražulis gyvena su vyru-suguventiniu.

P. Gražulis skunde prokuratūrai rašo: „2023 06 30 d. 08:32 Seimo narys Matas Maldeikis jo kaip politiko feisbuko puslapyje https://www.facebook.com/maldeikismatas paskelbė tikrovės neatitinkančią informaciją, kuria paniekino ir pažemino mane, siekdamas pakirsti pasitikėjimą manimi tos visuomenės dalies, kuri palaiko mano politines pažiūras ir politinę veiklą:

M. Maldeikis šiame komentare dėl LRT tyrimo apie tinklapio 77.lt vadovą, teigia, kad “Viktoras ir Blažytė, pasirodo, finansuoja Gražulio sugyventinį Dobilą - šie kartu jau geri 5 metai. Gražulio deklaracijoje nematau, kad jis būtų deklaravęs, kad jo vyras gauna algą iš Blažytės“ (pridedu šio įrašo ekranvaizdžius :

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02JZfpFjTCLLKJqW3AqNqUA5xSnGNdoYcYs5BLQCKQwL6gQ4pYTzF43J2GGh5YGPPml&id=100049285901370 ).

Tai nėra nuomonė, tai kategoriškas, absoliučiai neteisingi ir šmeižikiški teiginiai! Nes neturiu jokio sugyventinio, su jokiu Dobilu, ar Dobilu Sinkevičiumi, ar su kitu vyru negyvenau ir negyvenu. Esu heteroseksualus vyras, penkių vaikų tėvas, daug dešimtmečių viešai ginu heteroseksualių šeimų teises, kovoju prieš seksualinius iškrypimus ir LGBT sąjungas, santuokas ir tai darydamas savo poziciją viešai argumentuoju.

M. Maldeikis yra LGBT santuokų šalininkas. Neatlaikęs mano argumentų, nusprendė pereiti iš politinės kovos į manęs šmeižimą - Dobilą Sinkevičių, minimą LRT publikacijoje, viešai vadina  „mano vyru“.

Tai absoliutus šmeižtas! M. Maldeikis tai daro sąmoningai, nes nori tyčia pakirsti rinkėjų pasitikėjimą manimi, neva aš kalbu viena, o darau priešingai.

Tai pats didžiausias koks tik gali būti mano pažeminimas! Todėl dėl aukščiau minėto mane žeminančio ir šmeižiančio M. Maldeikio įrašo prašau patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn pagal LR Baudžiamojo kodekso 154 straipsnį“.

 

P. Gražulis taip pat kreipėsi ir į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas pripažinti M. Maldeikį pažeidus Valstybės politikų elgesio kodekso 4 straipsnyje nurodytus valstybės politiko elgesio principus ir įpareigoti jį mane viešai atsiprašyti.

 

Priedas: M. Maldeikio minėto įrašo fotokopijos.

 

P. S.: Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 154 straipsnyje „Šmeižimas“ teigiama, kad:

1. Tas, kas per visuomenės informavimo priemonę paskleidė apie kitą žmogų tikrovės neatitinkančią informaciją, galinčią paniekinti ar pažeminti tą asmenį arba pakirsti pasitikėjimą juo, arba šmeižė asmenį, neva šis padarė tyčinį nusikaltimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

2. Už šiame straipsnyje numatytas veikas asmuo atsako tik tuo atveju, kai yra nukentėjusio asmens skundas ar jo teisėto atstovo pareiškimas, ar prokuroro reikalavimas“.

Atgal