VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2023.07.11. JAV prezidentas Džo Baidenas kreipsis į lietuvius

 

Liepos 12 d., trečiadienį,16:30 val., pasibaigus NATO viršūnių susitikimui, JAV prezidentas Džo Baidenas (Joe Biden) Vilniaus universiteto (VU) Didžiajame kieme, kreipsis į lietuvius. „Esu sujaudintas ir visai nesistebiu, kad Prezidentas Baidenas pasirinko kreiptis į lietuvius šiuo svarbiu metu, nes Vilniuje vyksta NATO viršūnių susitikimas.

Lietuva yra artima sąjungininkė ir partnerė, o ryšys tarp mūsų šalių yra stipresnis nei bet kada. Nekantrauju dalyvauti šiame istoriniame įvykyje kartu su Lietuvos žmonėmis“, – sakė JAV ambasadorius Robertas S. Girchlistas (Robert S. Gilchrist).

„Didžiuojamės, kad JAV prezidentas svarbiai savo kalbai pasirinko Vilniaus universitetą. Tai pabrėžia, kad Universitetas yra ne tik mokslo, bet ir pilietinių susibūrimų, svarbiausių šalies ir pasaulio diskusijų bei įvykių vieta“, – džiaugiasi Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

Renginys nemokamas ir atviras visuomenei. Durys bus atvertos 16.30 val. Įėjimas bus prie Universiteto g. ir Skapo gatvių sankirtos.

Patekimas į renginį bus vykdomas pagal pirmumo principą, kadangi tuo metu eismas bus ribojamas dėl NATO viršūnių susitikimo, įėjimas – tik atvykusiems pėsčiomis.

JAV slaptoji tarnyba atliks saugumo patikrą. Draudžiamų į renginį įsinešti daiktų sąrašą ir daugiaužinių rasite užsirašę šiame interneto puslapyje – bidenvilnius.com.

JAV prezidentas Lietuvoje lankosi pirmą kartą.

 

 

Atgal